27 / 04 / 2024

Menderes Türel, Lara Kent Parkı'nı inceliyor!

Menderes Türel, Lara Kent Parkı'nı inceliyor!

Büyükşehir BElediye Başkanı Türel, sivil toplum desteği olduğu takdirde Lara Kent Parkı'nın tahsisi Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde olacağını ve hukuki incelemeye de başladıklarını açıkladı.



BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm yargı süresinin tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planları yapıldığı ileri sürülerek yeniden gündeme gelen 3 bin 500 dönüm yüzölçümlü Lara Kent Parkı'nın gündemlerinde olduğu açıkladı. "Lara Kent Parkı Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilsin ve Konyaaltı Sahili'nde olduğu gibi fikir proje yarışması ile Antalya'ya kazandırılsın" önerisi yapan TMMOB'a bağlı Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu'na teşekkür eden Başkan Türel, Lara Kent Parkı'nı hukuki boyutları ile değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu. 

HUKUKİ DEĞERLENDİRMEDE

 Antalya'da sivil toplum kuruluşlarının desteği olduğu takdirde Kemerağzı, Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi içerisinde bulunan Lara Kent Parkı'nı belediyeye tahsisini almak elbette bizim gündemimizde olur. Ancak, Danıştay 6. Dairesi Lara kent parkı ile ilgili verdiği gerekçeli kararında, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planı yapılmadan tahsis edildiği yer alıyor. Bundan dolayı da bakanlık şu anda Lara Kent Parkı ile ilgili imar planı yapıyor. Konuyu hukuki boyutlarıyla değerlendiriyoruz. Hukuki değerlendirmeler kapsamında bizim müracaatımın olması mümkün ise gerekli adımları atarız" dedi. 

BELEDİYEYE TAHSİS VERİLSİN

 Bilindiği üzere; Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu geçtiğimiz ay yaptığı basın açıklamasında; Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e seslenerek, Lara kent parkının tahsisinin ivedilikle belediyeye alınmasını önermiş, kentlilerin ve kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda, Konyaaltı Sahil Projesi'ndeki gibi fikir projesi yarışması ile elde edilerek uygulanmasını istemişti. Kurul, aynı zamanda bakanlık tarafından plan yapılarak her hangi bir yolla turizm yatırımcılarına, hukuk kuralları içinde kesinlikle tahsis edilemeyeceğini, edilmesi halinde her türlü hukuki yıla başvuracaklarını da vurgulamıştı. 


Mimarlar Odası'nın Lara Kent Parkı için açtığı dava sonuçlandı!



Hürses


Geri Dön