07 / 05 / 2024

Lara Kent Parkı turizm tesisine tahsis edilecek mi?

Lara Kent Parkı turizm tesisine tahsis edilecek mi?

Lara Kent Parkı'nın yeniden turizm tesisine tahsis edilmesine yönelik bakanlığın talebini görüşen ATVKBK, 3 bin 600 dönüm ormanlık alan içinde kalan 'Etkileme Geçiş Alanı'nın değerlendirmesini bir başka bahara bıraktı.



HÜRSES Gazetesi'nin 28 Mail 2016 tarihinde "Lara Kent Parkı'na turizm tahsis talebi" başlığı ile manşetten yayımladığı 1. ve 2. Derecede Doğal SİT Alanı olan 3 bin 600 dönüm yüzölçümlü Lara Kent Parkı'nın Turizm Tesisine Tahsisi bir başka bahara kaldı. Kemerağzı, Kundu Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi kapsamında kalan ve imar planı olmadan 2006 yılında temalı park kullanımı adı altında yapılan ihalenin Danıştay tarafından iptal edilmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na (ATVKBK) müracaat etti. 

Bakanlık talebinde; l'nci ve 2'nci Derece Doğal SİT Alanları ile Etkileme Geçiş Alanında kalan 27973 ada 1 parselin (Lara Kent Parkı) Turizm Tesisine Tahsisi"nin değerlendirilmesini istedi. 

RAPOR BEKLENECEK

ATVKBK, geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda, Turizm Tahsisine ilişkin ilgili kurumların olumlu ve Büyükşehir Belediyesi'nin 'Lara kent Parkı" nin tahsisini belediye olarak biz alacağız' gerekçeli olumsuz görüşünü yetersiz buldu. 

ATVKBK, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2006 yılında temalı park kullanım türü ile 49 yıllığına ihale yolu ile turizme tahsisine yönelik Danıştay 13.Dairesi'nin Esas No: 2011/4577 ve Karar No:2014/2609 sayılı iptal kararının istenmesine karar verdi. ATVKBK, ayrıca Üniversite tarafından hazırlatılan ve bakanlığın onayına sunulan Ekolojik Temelli Bilimsel Raporunun da Kültür ve turizm Bakanlığı'ndan istenmesine karar verdi. 

BÜYÜKŞEHİR TALİP

Bilindiği üzere, Lara Kent Parkı ile ilgili olarak Mimarlar Odası, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları açılan davada, yargı süreci bitmiş ve son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başvurduğu temyizde davasında Danıştay 13. Dairesi, temyize konu Antalya 1. İdare Mahkemesi"nin kararını onamış ve itirazı onamıştı. Bunun üzerine, Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, yargı süreci tamamlanan Lara Kent Parkı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e seslenerek, bakanlıktan Kent Parkı olarak Büyükşehir Belediyesi "ne tahsisinin ivedilikle talep etmesini istemişti. Başkan Türel ise Lara Kent Parkı'nın gündemlerinde olduğu açıklamıştı



Hürses


Geri Dön