03 / 05 / 2024

Accor, Karaköy'de 5 yıldızlı Novotel'i açacak!

Accor, Karaköy'de 5 yıldızlı Novotel'i açacak!

Accor Türkiye Genel Müdürü Kadaıfçioğlu "Karaköy'de 2016 yılında açacağımız Novotel 5 yıldız ayarında olacak. Yeni nesil Novotel burada yaratılacak. Lüks markamız Sofitel için de İstanbul'da yer arayışındayız." dedi.




Türkiye'de 8 şehirde 14 otel işlettiğini kaydeden Kadaifçioğlu, şunları söyledi: "Türkiye'deki otellerin 4 tanesi Novotel, 8 tanesi İbis, 2 tanesi de Mercure Hotel. Mercure Taksim'i yeni açtık. Türkiye'de toplam 2 bin 200 odamız var. 


2015'te 9 otel daha açılacak. Diyarbakır'a Novotel, Konya'ya Novotel ve İbis, Ankara'ya İbis, İstanbul'a bir Pulman, iki Mercure, bir İbis yapılacak. 2013'te 50 otele ulaşacağız. Otel zincirimizi büyütmek için sahil kesimleri dahil Türkiye'nin her yerindeki yatırımcılarla görüşüyoruz. 


Düşünün bir, Bodrum'a İbis Hotel açsak nasıl dolar? Doluluk rekoru kırar." A ccor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, Karaköy Salıpazarı'nda 'süslü Fehim karakol'un yanma Genç 200 odalı Novotel yapacaklarını belirterek, "Akien Grubu'yla birlikte yapılacak otel, medarı iftiharımız olacak. 


Novotel'lerin en semboliğini yapacağız. Novoteller 4 yıldızlıdır ancak bu otel 5 yıldız seviyesinde, dekorasyonun uçulduğu yeni nesil Novotel'in ilk yaratılacağı yer olacak" dedi. 

Bodrum'a İbis Hotel Accor'un 92 ülkede 3 bin Türkiye'de 'köfteci açar gibi' otel açıldığını vurgulayan Kadaifçioğlu, şöyle konuştu: "Hani adam köşede bir köfteci açar, millet kuyruğa girer, yanına 9 tane daha köfteci açılır, o da batar, öbür dokuzu da... Mantar gibi otel yapılıyor. Yatırımcılar çok istekli ama kimse yönlendirmiyor. Bir Basın Ekspress yolunda 17 tane otel olur mu? Aksaray ve Talimhane'de bütün otelleri biraraya topladılar. 


Müşteri hangisi ucuzsa ona gidiyor. 

Fiyatı piyasa belirlediği zaman serviste farklılaşamazsınız. Bizim insanımız çabuk kazanmak istiyor. 


'8 yılda döner' dediğimizde, 'Tekstilde, inşaatta 1.5-2 senede kazanmıştık' diyor. Sabrı yok. Evde misafir ağırlamıyoruz ki. Zannediyor ki kapının üstüne tabela asınca müşteri yağacak." Pulman markası dönüyor Türkiye'de geçmişte tanınan Pulman markasının da Accor'a ait olduğunu kaydeden Kadaifçioğlu, markayı yeni yüzüyle Türkiye'ye getirmeye karar verdiklerini söyledi. Kadaifçioğlu, şu bilgileri verdi: "istanbul'da Basın Ekspres yolunda, havaalanına çok yakın bir konumda Saraylı Grubu'yla büyük bir Pulman otel inşa ediyoruz. 


Pulman 5 yıldızlı kongre oteli olarak faaliyet gösterecek. 370 odalı Pulman'ın yanına bir de Mercure açılacak, ikisi toplam 800 oda olacak." İstanbul'un merkezine Sofitel Accor Grubu'nun lüks otel markasının Sofitel olduğunu belirten Kadaifçioğlu, İstanbul'da Sofitel açmak için yer aradıklarını açıkladı. Kadaifçioğlu, "Sofitel grubun bayrağı. Bizim en lüks markamız. İstanbul'a bir Sofitel açarak markamızı taçlandırmak istiyoruz. Avrupa yakasında, şehrin merkezinde yer bakıyoruz" dedi. 


Millyet 


Geri Dön