27 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Almatı'da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti

Türk müteahhitler Almatı'da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti

Türk müteahhitleri, Kazakistan'ın Almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti. Sanatoryumda kalacak yaşlılar ve hastalar, kapalı ve açık yüzme havuzları, açık ve kapalı spor salonları gibi olanaklardan yararlanacak



TA Grup'a bağlı A-Ta Stroy tarafından Kazakistan'ın Almatı şehrinde inşa edilen sanatoryumda kalacak yaşlılar ve hastalar, kapalı ve açık yüzme havuzları, solaryum hizmeti, tenis kortları, açık ve kapalı spor salonları gibi olanaklardan yararlanacak.

TA Group Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, Almatı Valisi Ahmetjan Esimov ile Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İş İdaresi Başkanı Sarıbay Kalmurzayev'in katıldığı açılış töreni sonrasında yaptığı açıklamada, 'Burada eskiden ülke yönetiminde bulunmuş, yaşlı insanlar çok ucuza hizmet alıyormuş. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatı ile 2008 yılında buranın yeniden restorasyonu işi bize teklif edildi. Biz de bu güvenden memnuniyet duyduk. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Eylül ayına kadar burayı tamamlayıp teslim etmemiz gerekiyordu. Burası artık dört dörtlük yapısı ile hizmet vermeye hazır hale gelmiştir' diye konuştu.
İnşaat çalışmaları sırasında 3 bin metre derinlikten mineral su kaynaklarına ulaştıklarını anlatan Altaylı, 'Buraya gelen insanlar kaplıca turizmi de dahil olmak üzere her türlü imkandan yararlanacaklar' dedi.

Sanatoryumda kalanların tıbbi hizmetlerden de en iyi şekilde yararlanması için en lüks, en modern tıbbi cihazların alındığını ifade eden Altaylı, 'Buraya gelen biri tıbbi hizmetlerin yanı sıra, konaklama, eğlence ve spor imkanlarına da kavuşacak' diye konuştu.
Referans


Geri Dön