28 / 04 / 2024

A-TA STROY İNŞAAT, Almatı'da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti!

A-TA STROY İNŞAAT, Almatı'da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti!

Türk müteahhitleri,Kazakistan’ın almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti. TA Grup’a bağlı A-Ta Stroy tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde inşa edilen 5 yıldızlı sanatoryumda yok, yok



Türk müteahhitleri,Kazakistan’ın almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti. TA Grup’a bağlı A-Ta Stroy tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde inşa edilen 5 yıldızlı sanatoryumda yok, yok. Sanatoryumda kalacak yaşlılar ve hastalar, kapalı ve açık yüzme havuzları, solaryum hizmeti, tenis kortları, açık ve kapalı spor salonları ile diskotekleri de dahil olmak üzere 5 yıldızlı otellerde bulunan tüm olanaklardan yararlanacak. TA Group Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, Almatı Valisi Ahmetjan Esimov ile Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İş İdaresi Başkanı Sarıbay Kalmurzayev’in katıldığı açılış töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada eskiden ülke yönetiminde bulunmuş, yaşlı insanlar çok ucuza hizmet alıyormuş.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı ile 2008 yılındaburanın yeniden restorasyonu işi bize teklif edildi. Biz de bu güvenden memnuniyet duyduk. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Eylül ayına kadar burayı tamamlayıp teslim etmemiz gerekiyordu. Burası artık dört dörtlük yapısı ile hizmet vermeye hazır hale gelmiştir" diye konuştu. İnşaat çalışmaları sırasında 3 bin metre derinlikten mineral su kaynaklarına ulaştıklarını anlatan Altaylı, "Buraya gelen insanlar kaplıca turizmi de dahil olmak üzere her türlü imkandan yararlanacaklar" dedi.

Sanatoryumda kalanların tıbbi hizmetlerden de en iyi şekilde yararlanması için en lüks, en modern tıbbi cihazların alındığını ifade eden Altaylı, "Buraya gelen biri tıbbi hizmetlerin yanı sıra, konaklama, eğlence ve spor imkanlarına da kavuşacak" diye konuştu. Altaylı, 20 hektarlık alan üzerine kurulu sanatoryumda, yürüyüş yolları ve doğa manzaralarının bulunduğunu kaydetti. Tienşan dağlarının eteğinde panoramik Almatı manzarası ile yaşlı ve hastalara büyük bir rahatlama imkanı sağlanacağını anlatan Altaylı, "Beni sevindiren ve mutlu eden en önemli konulardan birisi de buranın yine bir Türk işletmeci tarafından çalıştırılacak
olmasıdır" dedi.

Sanatoryum, Başkent Astana’da Yeşil Otel ve Almatı’da İntercontinental Otel’i işleten Ahsel Grup tarafından yönetilecek. Altaylı, inşaat sektörü dışında, Kazakistan’da enerji, finans, yapı kimyasalları ve beton santralleri de işlettiklerini söyledi. Altaylı, bir Türk olarak Kazakistan’da bulunmaktan duyduğu gururu ise şu sözlerle dile getirdi: "Hoca Ahmet Yesevi’nin torunları buradan Anadolu’ya gitmişlerdi. Şimdi de bunlar yeniden Atayurtlarına gelerek, burada çok önemli hizmetler veriyorlar. Rahmetli büyüklerimin, bugün yaşasalardı benimle gurur duyacaklarını düşünüyorum."
AA 

Basında yer alan diğer haberler:

Nazarbayev istedi Kazakistan'da sanatoryum yaptı
Kazakistan’da inşaat projeleri gerçekleştiren Türk müteahhit gruplarından olan TA Grup’a bağlı A-Ta Stroy, Almatı’da 5 yıldızlı sanatoryum inşa etti. İnşa edilen beş yıldızlı sanatoryum 20 hektarlık alan üzerine kurulurken her türlü konfor, sportif ve sosyal imkanlarda projeye dahil edildi. Sanatoryum, Başkent Astana’da Yeşil Otel ve Almatı’da İntercontinental Otel’i işleten Ahsel Grup tarafından yönetilecek.
TA Group Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, açılış töreni nde yaptığı konuşmada, “Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı ile 2008 yılında buranın yeniden restorasyonu işi bize teklif edildi. Biz de bu güvenden memnuniyet duyduk. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Eylül ayına kadar burayı tamamlayıp teslim etmemiz gerekiyordu. Burası artık dört dörtlük yapısı ile hizmet vermeye hazır hale gelmiştir" diye konuştu.
İnşaat çalışmaları sırasında 3 bin me tre derinlikten mineral su kaynaklarına ulaştıklarını anlatan Altaylı, "Buraya gelen insanlar kaplıca turizmi de dahil olmak üzere her türlü imkandan yararlanacaklar" dedi.
Tienşan dağlarının eteğinde panoramik Almatı manzarası ile yaşlı ve hastalara büyük bir rahatlama imkanı sağlanacağını anlatan Altaylı, "Beni sevindiren ve mutlu eden en önemli konulardan birisi de buranın yine bir Türk işle tmeci tarafından çalıştırılacak olmasıdır" dedi.


Geri Dön