29 / 04 / 2024

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve T.B.M.M. İçtüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim.''

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1. Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın Acıbadem Mahallesi Muhtarlık binasının tahliyesine karar verdiği yönündeki iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise yasal dayanağı nedir? 
2. Acıbadem Mahalle Muhtarlığının bulunduğu park vasıflı arazi üzerinde başka bir yapı bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise yapının niteliği nedir? İşbu yapı belediye hizmet binaları kapsamı dışında kalan bir yapı ise binanın yapılmasına izin verilmesinin yasal dayanağı nedir? 
3. Acıbadem Mahalle Muhtarı Semra Aydın'ın Üsküdar Belediyesi'ne ait yeşil alan ve  park vasıflı arazi üzerinde bir vakıf tarafından yurt yapılmasına ilişkin itirazları nedeniyle mi muhtarlık binası “kaçak yapı” olarak nitelendirilip tahliye edilmeye çalışılmıştır? 
4. Üsküdar Belediyesi tarafından Acıbadem Mahallesi Muhtarlık binasına ilişkin vermiş  olduğu tahliye kararını hangi tarihte geri çekmiştir? Tahliye kararının geri çekilmesine ilişkin yazı kim veya hangi kurum muhatap alınarak yazılmıştır? 
5. Tahliye kararının iptal edildiğine / geri çekildiğine ilişkin karar Acıbadem Mahalle Muhtarı Semra Aydın'a tebliğ edilmiş midir? Edilmişse hangi tarihte ve ne şekilde tebliğ edilmiştir? 
6. Acıbadem Mahallesi Muhtarlık binasının “kaçak yapı” olduğu iddiası ile tahliyesi istenirken daha sonra tahliye kararının geri çekilmesinin gerekçesi nedir? Tahliye kararının geri çekilmesi iddiası doğru ise ilk olarak “kaçak yapı” olarak nitelendirilen yapının aslında kaçak yapı olmadığı doğrulanmış mıdır? Üsküdar Belediyesi tarafından verilen çelişkili kararlar kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesinin açıkça ihlali anlamına gelmiyor mudur? 
7. Yukarıdaki iddialara ilişkin yargılama süreci devam eden bir dava dosyası bulunmakta  mıdır? Yargılama süreci devam etmekte ise hangi aşamadadır? Yargılama süreci sona ermiş ise hangi şekilde karar verilmiştir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön