29 / 04 / 2024

Huzur Mahallesi Muhtarlık Binası ve Bilgi Evi açıldı!

Huzur Mahallesi Muhtarlık Binası ve Bilgi Evi açıldı!

Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi, kısa sürede tamamlanarak, hizmete açıldı. Yeni binanın açılış kurdelesini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kesti. Başkan Hasan Can; ‘300’ü aşkın kalıcı eserimiz var’ dedi.




Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi, kısa sürede tamamlanarak, hizmete açıldı. Yeni binanın açılış kurdelesini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kesti. Başkan Hasan Can; ‘300’ü aşkın kalıcı eserimiz var’ dedi.


Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi, kısa sürede tamamlanarak, hizmete açıldı. Yeni binanın açılış kurdelesini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kesti. Başkan Hasan Can; ‘300’ü aşkın kalıcı eserimiz var’ dedi.


İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına her vesile ile katkılarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçe genelinde mahallelere yaptırdığı yeni muhtarlık ve bilgi evi binalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda düzenlenen bir törenle Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi açılışı yapıldı. Açılışa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayları, Osman Boyraz ve Mehmet Ali Pulcu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, Huzur Mahallesi Muhtarı Aziz Tıkır ve diğer mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.


Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Huzur Mahallesi’nde açılışı yapılan muhtarlık ve bilgi evi, 250 m2’lik alanda 2 katlı binadan oluşuyor. Zemin katta muhtarlık binası bulunurken, birinci katta ise bilgi evi yer alıyor.


Törenin açılış konuşmasını yapan Huzur Mahallesi Muhtarı Aziz Tıkır, “Huzur Mahallesi Muhtarlık ve Bilgi Evi’nin yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “AK Parti iktidarda olduğu 13 yıl içerisinde Türkiye’mize sağlıktan eğitime, ekonomiden ulaşıma birçok alanda güzel hizmetler yaptı. Yine aynı şekilde belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz AK Parti’nin bu başarısını devam ettirdi. Bu vesileyle değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


BAŞKAN HASAN CAN: “ÜMRANİYE’DEKİ HALKIN İSTİFADE EDECEĞİ HER HİZMETİ İŞİMİZ BİLDİK”


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Aile sağlığı merkezleri, nikâh sarayı, kültür merkezleri, bilgi evleri, belediye binası ve dün açılışını yaptığımız Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu gibi 300’ü aşkın kalıcı eserimiz var. Öte yandan Ümraniye’de ne kadar camii, kuran kursu, okul ve kamu hizmet binası varsa; bize ihtiyaç duyduklarında hep yanlarında olduk. Ümraniye’deki halkın istifade edeceği her hizmeti işimiz bildik. Bütçemiz ve imkânlarımız yettiği kadar yapmaya çalıştık. Hayır sahiplerini de, bu tür işlere yönlendirdik” dedi.


Sosyal sorumluluk projelerinin önemine de vurgu yapan Başkan Hasan Can, “İnsanların hayat standartlarını yükseltmek için fakirin, fukaranın, garibanın, yetimin ve kimsesizin;  imkânı olanlar gibi insanca yaşayacağı bir şehir kurmanın gayreti içerisindeyiz. Bu noktada birlikte yürüdüğümüz ve yürümekten de onur duyduğumuz partimiz, partimizin genel başkanı, başbakanı ve kurucusu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hep önümüzde rehber ve yol gösterici oldu” dedi. Başkan Hasan Can; “2004 yılından bugüne kadar kurulan AK Parti hükümetleri, insana dokunmayı ve insan hayatını müferrih hale getirmeyi hep kendine prensip edindi. 80 yılda yapılmayanları 10 yılda 4-5 katına çıkarttı. Bunun sırrı ise bereket ve inanmaktır” dedi. Son olarak Huzur Mahallesi’ne yapılacak olan okulunda müjdesini veren Başkan Hasan Can, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


Konuşmasına Ümraniye Belediyesi tarafından açılışı yapılan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Esenşehir Mahallesi’nde temeli atılan Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu’ndan bahsederek başlayan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; “Bugünde Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tür hizmetler toplumun ihtiyaçlarına binaen yapılan hizmetlerdir. Hepinize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Osman Boyraz yaptığı konuşmada,“Ümraniye’deki inanılmaz değişimi ve Ümraniye halkı için yapılan hizmetleri gördükçe mutlu oluyorum” dedi. Güzel insanlar, güzel işler başarır diyen Osman Boyraz, “Ümraniye’nin, Anadolu Yakası’nın parlayan yıldızı haline gelmesinde büyük emeği olan değerli Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Burada olmaktan dolayı çok mutluyum diyerek söze başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Ali Pulcu, “Bu hikâye 1994 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını almasıyla başladı. 13 senedir iktidarız. Ve 21 senedir de belediyecilik hizmeti veriyoruz. Dolayısıyla bu hizmetler, saymakla bitmez. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ve beraberindeki tüm protokol yeni Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi’nin açılış kurdelesini kesti. 



Ümraniye Belediyesi


Geri Dön