28 / 04 / 2024

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...



AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım, Kartal'da eşi Semiha Yıldırım adına hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi"nin açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kşın ortasında güzel bir günde güzel bir vesileyle bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Uzaktan yakından gelen bütün dostlara teşekkür ediyoruz. Dinimizin ilk emri 'Oku'. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme bizim için hep tavsiye edilmiştir. Burası küçük bir külliye. Camisiyle Kur'an kursuyla, burada bu bölge öncelikli olmak üzere 4-6 yaş grubu yavrularımız Kur'an-ı Kerim'i ve temel bilgileri öğrenecek. Aynı zamanda da okullarında müfredata uygun olarak gereken derslerine devam edecekler." dedi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Binali Yıldırım, külliyede yalnızca 4-6 yaş grubu çocukların değil, kadınların da eğitim alabileceğini belirtti. Külliyenin camisi, lojmanı ve otoparkıyla 6 bin metrekarelik alanda kurulduğunu dile getiren Yıldırım, yapının inşasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Binali Yıldırım, aile olarak eserin meydana gelmesine katkı vermekten büyük onur duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu.

"Ülkemizin bugünü, yarını ve geleceği gençlerimizin, en iyi şekilde yetişmesi, donanımlı şekilde geleceğe hazırlanması için bu her şeyden daha önemli. Biz daha önce Semiha Yıldırım Hanımefendi'nin himayesinde 81 ilde 81 anaokulu projesini Kızılay'la başlatmıştık. Bu proje de onun tamamlayıcısı niteliğinde bir proje. Orada ağırlıklı olarak okul öncesi eğitim esas alınıyordu, burada yine okul öncesi eğitimle beraber bir boyut daha eklendi temel dini konular ve Kur'an öğrenme gibi. Bugün 81 ile 81 Kur'an kursu gibi güzel bir projeyi de bu açılış vesilesiyle başlatmaktan dolayı ayrıca mutluyum."

Yaklaşık olarak bir senedir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci yaşandığını anımsatan Yıldırım, bunun bütün dünyanın hayatını alt üst ettiğini söyledi. Yıldırım, ufak bir mikrobun herkesi dize getirdiğini dile getirerek, 2020 yılının bütün insanlık için zor bir yıl olduğunu söyledi.

Zor bir yılı geride bıraktıklarını dile getiren Yıldırım, 2021 yılının daha güzel geçmesi temennisinde bulundu. Dünyada eser bırakmanın önemli olduğuna değinen Yıldırım, "Adam odur ki bu dünyada bırakmalı bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Allah'a hamdolsun bir değil binlerce eseri 20 yıl boyunca Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde bize yapmayı nasip etti." dedi.


 


Geri Dön