28 / 04 / 2024

Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding, artık Malezya'nın!

Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding, artık Malezya'nın!

 Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'in çoğunluk hisseleri Malezyalı kamu yatırım fonuna geçti. Aydınlar'ın hissesi yüzde 22.99'a düştü...



Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Abraaj Capitalin yüzde 46şar payla eşit ortaklığa sahip olduğu Acıbademde çoğunluk Malezyalı kamu yatırım fonu Khazanahın sağlık sektöründe faaliyet gösteren birimi Integrated Healthcare Holdings (IHH) şirketine geçti.

Acıbademin çoğunluk hissedarı Acıbadem Sağlık Yatırımları Holdingin (ASYH) yüzde 75 hissesinin IHH ve Khazanaha satılması ve devredilmesi için Rekabet Kurumuna başvuru yapıldı. Mehmet Ali Aydınlar, Hatice Seher Aydınlar ve Almond Holding tarafından ASYHnin yüzde 75 hissesinden, IHHye yüzde 60 ve Khazanaha yüzde 15 hisse satılacak. İşlemin tamamlanmasıyla birlikte ASYHnin yüzde 25i Aydınlar Ailesine ait olacak.

Bölgesinin lideri

Acıbademde Mehmet Ali Aydınların yüzde 39,87, Hatice Seher Aydınların yüzde 6,11, Abraaj Capitalin ise yüzde 45,99 payı bulunuyor. İşlemin tamamlanması durumunda Abraajın Acıbademde payı kalmayacak. Aydınlar Ailesinin payı ise yüzde 46dan 25e inecek. İşlemin boyutunun 650 milyon dolar civarında olması bekleniyor. Ana hissedarları Khazanah ve Mitsui&Co olan IHH, Asya-Pasifik bölgesinde en geniş sağlık sektörü malvarlığına sahip bulunuyor. IHH, Parkway Pantai Limited (PPL) ve IMU Health SDN BHDnin yüzde 100ünü kontrol ediyor. IHH ve Khazanah birlikte Hindistandaki Apollo Hospitals Enterprise Limitedin de yüzde 11,5ine sahip. PPL, Asyada Singapur, Malezya, Hindistan ve Brunei bölgelerinde 3000den fazla yataklı 16 hastaneden oluşan, Güneydoğu Asyanın en geniş özel hastane ağına sahip bulunuyor.

Şirketin sağlık ağında yaklaşık 13.700 çalışanı ve 4.900 uzman doktor ve sağlık uzmanı mevcut. IMU, Malezyanın önde gelen özel sağlık üniversitesi olan, ve Avustralya, İngiltere, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Yeni Zelandadaki 33 üniversite ile ortaklığı bulunan Kuala Lumpurdaki International Medical Universitynin sahibi ve işletmecisi. Bombay Borsasına kayıtlı Apollo 54 adet hastanenin işletmecisi olarak 8.500den fazla yatak kapasitesi var.
(Radikal)


Geri Dön