16 / 05 / 2024

Açlık sınırı Ekim'de 8 bin lirayı aştı! En çok zam sebzeye ve süte geldi!

Açlık sınırı Ekim'de 8 bin lirayı aştı! En çok zam sebzeye ve süte geldi!

Açlık sınırı Ekim'de 8 bin lirayı aştı. İşte açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili o son dakika verileri...



Sözcü'de yer alan habere göre; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ar-Ge birimi KAMU-AR tarafından açıklanan Ekim 2022'ye ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verileri kapsamında; açlık sınırı bir önceki aya göre 556 Türk Lirası yükselirken, yoksulluk sınırı ise bir önceki aya göre 2 bin 136 Türk Lirası arttı. 

Birleşik Kamu-İş’ten yapılan açıklamada, son bir senede açlık sınırının 4 bin 515 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamaların ise 7 bin 313 Türk Lirası yükseldiği ifade edildi. 

Açlık sınırı Ekim de 8 bin lirayı aştı! En çok zam sebzeye ve süte geldi! 

Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden giderebilmesi için gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırının ise son bir senede toplam 11 bin 828 Türk Lirası yükseldiğine vurgu yapıldı.

EKİM AYINDA ZAM GELEN ÜRÜNLER

Açlık sınırı Ekim de 8 bin lirayı aştı! En çok zam sebzeye ve süte geldi!

Araştırmaya göre, kuru bakliyat için yapılması gereken harcama, önceki aya göre 4 Türk Lirası, 2021'in aynı ayına göre ise 1115 liralık artışla 213 TL'ye ulaştı. 

Süt, yoğurt ve peynir için yapılması gereken harcama, ekimde bir önceki aya göre 150 Türk Lirası yükselerek 2 bin 169 TL oldu. Son bir senede 1.282 TL'lik yükseliş kaydedildi. 

Meyve için harcanması gereken para ekimde 18 TL iken, 2021'in aynı ayına göre ise 290 lira artarak 621 Türk Lirası oldu. 

Sebze harcaması da ekimde önceki aya göre 207 TL, 2021'in aynı ayına göre ise 762 lira arttı ve 1.083 TL'ye yükseldi. 

Açlık sınırı Ekim de 8 bin lirayı aştı! En çok zam sebzeye ve süte geldi!

Ekimde, 79 TL 864 TL'ye artan  ekmek, un ve makarna gibi ürünler için yapılması gereken harcama, son bir senede 324 Türk Lirası yükseldi. 

Pirinç ve bulgur harcamaları ekim ayında önceki aya göre değişmezken son bir senede 273 TL arttı ve 361 TL oldu. 

Yağ için yapılması gereken harcama ise 2 lira daha yükseldi ve 237 Türk Lirası oldu. 

Şeker, bal, pekmez, reçel gibi gıda maddelerine yapılması gereken harcama da ekim ayında 57 TL arttı ve 644 liraya ulaştı. 

Aynı ailenin zeytin için yapması gereken harcama ise, ekim ayında önceki aya göre değişmezken, 2021'in aynı ayına göre ise 100 lira arttı ve 170 TL oldu. 

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!

Emtia piyasasında resesyon etkisi! Altın, gümüş, Brent petrol, buğday fiyatlarında deprem!

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Mazot ve gübre desteğinde şok! Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön