06 / 05 / 2024

ACO Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun tercih edilen markası oldu!

ACO Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun tercih edilen markası oldu!

Su yönetimi ve drenaj alanında dünya lideri olan ACO, 12-28 Haziran tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Bakü 2015 Avrupa Oyunları’na tecrübesi ve kalitesi ile imza attı.



ACO, Mart 2015’te tamamlanan Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nın kalbi Bakü Olimpiyat Stadyumu ve NationalGymnastics Arena’nın tercih edilen markası oldu.

Uluslararası spor organizasyonları, ülkelerin kendilerini en iyi şekilde temsil edebilecekleri, dünyada milyonların izlediği organizasyonların başında geliyor. Bu organizasyonlar için mevcut tesislerde yenileme çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da yeni tesisler inşaa ediliyor. 

Bakü de 50 ülkeden 6 binden fazla oyuncunun yarıştığı Avrupa Oyunları öncesinde projelerini gerçekleştirerek hazırlıklarını tamamladı. Bu projelerin başında 68bin kapasiteli Avrupa Oyunları’nın kalbi Bakü Olimpiyat Stadı yer alıyor. Karşılaşmaların gerçekleştirildiği önemli tesislerden biri de 2014 yılında tamamlanan 5.407 kişilik kapasitesi ile NationalGymnastics Arena.

60 yıllık geçmişi ve 100 milyon metrenin üzerinde uygulaması ile spor tesislerinin vazgeçilmez markası olan ACO, bu önemli iki tesisin drenaj sistemlerini gerçekleştirdi.

Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda özel tasarım polimer spor kanalları; bina içerisinde ıslak hacimlerde ise ACO süzgeç ve kanalları uygulandı. NationalGymnastics Arena’da ise çevre drenajı için ACO polimer beton kanallar ve bina içerisinde paslanmaz çelik süzgeç ve kanallar kullanıldı.

ACO’nun polimer beton drenaj kanalları Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği yönetmeliğine ve DIN 18035'e uygun olarak üretiliyor. Polimer spor kanalları, A-D tipi spor sahalarında koşu kulvarı ve pistlerinden suyun uzakta tutulmasını, oyun alanı ile koşu pistinin ayrılmaz bir bütün olmasını sağlıyor. Çeşitli sporların yükselti farkı olmaksızın aynı alanda yapılabilmesi açısından özellikle tercih ediliyor. Bu ürünle, sporcu ve ziyaretçilerin sağlık ve hijyeni de göz önünde tutulmuş oluyor.

Bakü, ACO’nun drenaj sistemleri ile değişen iklim koşullarında, uzun yıllar hizmet edebilecek kalitede iki önemli tesis kazandı.



Geri Dön