Emlak Konut

Ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Ada parsel sorgulamasına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? sorusuna yanıt!Onlardan biri de ada parsel sorgulamasının nasıl yapıldığıdır

Tapu konusunda vatandaşların aklını kurcalayan birden çok soru olabilir. Onlardan biri de ada parsel sorgulamasının nasıl yapıldığıdır. Bir kişi üzerine parsel ya da ada alırken veya üzerinize bir ada ve parsel var mı? öğrenmek istiyorsanız bu işlemin nasıl yapıldığını bilmelisiniz.

İşte ada parsel sorgulama işlemine dair detaylar…

ADA, PARSEL NASIL SORGULANIR?

MEGSİS uygulaması üzerinden yani Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından; kadastro müdürlüklerinde bulunan taşınmazlara dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Teknik verilerin tapu bilgileri ile karşılaştırılarak, uluslararası standartlarda harita servisleri yardımı ile bu bilgilere ihtiyaç duyan kişilere sunulması, kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşılması amacıyla hazırlanmış bir uygulamadır. MEGSİS sistemi bu bahsedilen özellikleri taşıyor.  Bu bağlamda toplanan kadastro verileri aynı zamanda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tapu bilgileri ile birlikte harita servisi olarak e-Devlet kapısından kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu servisler, www.turkiye.gov.tr adresinden sunulan ilk ve tek coğrafi servis taşıma özelliğine sahiptir.

PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Parsel ve ada sorgulamasına dair yanıtlar merak ediliyor. İşte parsel sorgulamaya dair detaylar; www. Tkgm.gov.tr resmi internet adresinden  “Parsel Sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılır. Bilgilerin girilmesi neticesinde parselin uydu fotoğrafı ile çekilmiş görüntüsü ekrana yansıyor. Parsel sorgulama ekranı herkese açık bir uygulamadır. Parselin yerini görsel olarak göstererek vatandaşın, evinde oturduğu yerden parsel hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Bu şekilde vatandaşlar parseli satın almadan önce, parselin konumunu, tapu alanını, niteliğini ve pafta bilgisini görerek parsel hakkında gerekli bilgilere sahip olabiliyor.  Kişi ve kişiler aynı zamanda sahibi olduğu parsel ile ilgili her türlü bilgiye aynı zamanda da e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. Planlamalarda, altyapı hizmetlerinde, kentsel dönüşüm projelerinde çiftçi kayıt sistemi gibi ülke ekonomisine katkı sağlayan amaçlarda bu tip uygulamalarda kullanılmak için bu bilgiler ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapılmak maksadıyla da paylaşılıyor.

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Babadan ev tapusu nasıl alınır?