15 / 05 / 2024

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı personel alımı gündemde olan konulardan biridir. 18 bin 305 personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar!



ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI YAYINLANDI MI?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakanlık tarafından personel alım ihalesi açacaklarını haber vererek, "Personel Genel Müdürlüğü kapsamında 9 bin 229, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü için 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı içerisinde 700 olmak üzere toplamda da 18 bin 305 personel alımı için ilan açacağız" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı henüz yayınlanmadı. Bakanlık bünyesine alımı yapılacak olan 18 bin 305 personelin ilanı Personel Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası olan pgm.adalet.gov.tr adresi ile duyurulacak. Personel alımı ilanında belirtilen meslek grupları, özel ve aynı zamanda genel başvuru şartları, son başvuru tarihi ve başvuru şekli gibi bilgiler yer alacak.

2023 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Adalet Bakanlığının hangi kadrolara alım yapılacağı yayınlanacak ilandan sonra belli olacak. Geçtiğimiz sene yapılan alımlarda kadro dağılımı şu şekildeydi;

İstihdam edilmek üzere, 141 büro personeli yani ceza infaz kurumu kâtibi, 5.016 infaz ve koruma memuru, 90 destek personeli yani şoför, 66 hemşire, 113 teknisyen, 27 destek personeli yani aşçı alımı ile 2 destek personeli (toplam 5445) personel alımı gerçekleşmişti.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı, alım yapılacağını açıkladığı meslek gruplarına göre özel ve genel başvuru şartlarını duyuracak. Geçtiğimiz sene Adalet Bakanlığı personel alımında adaylardan istenilen şartları şu şekildeydi;

  • T. C vatandaşı olunmalıdır,
  • Kamu haklarından mahrum kılınmamak gerekir,
  • İsteyerek, kasten işlenmekte olan bir suçtan dolayı bir sene veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine dair işlenmiş suçlardan mahkûm olunmaması gerekir.
  • Askerlikle ilgisinin olmaması gerekir.
  • Güvenlik soruşturması ile birlikte arşiv araştırmasının olumlu olması gerekmektedir.

Geri Dön