15 / 05 / 2024

Adalet Sarayı'nın inşaatı için 1.500 kişiye eğitim verildi!

Adalet Sarayı'nın inşaatı için 1.500 kişiye eğitim verildi!

Çağlayanda yapımı gerçekleştirilen ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak İstanbul Adalet Sarayı, Türkiye'nin en çok dikkat çeken yapılarından biri. Devasa yapının bu noktaya ulaşmasında arkasındaki disiplinli süreç son derece etkili oldu



Yakında açılacak olan İstanbul Adalet Sarayı'nın inşaatı için zaman zaman 1.500'ü bulan çalışanın her biri disiplinli ve kaliteli bir çalışma için seminere tabii tutuldu.

Çağlayanda yapımı gerçekleştirilen ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak İstanbul Adalet Sarayı, Türkiye'nin en çok dikkat çeken yapılarından biri. Devasa yapının bu noktaya ulaşmasında arkasındaki disiplinli süreç son derece etkili oldu.

Bunun en somut yansımalarından biri olarak, Proje Müdürü Sevim Özyurt, zaman zaman 1.500 kişiyi bulan çalışanların her birinin sıkı bir seminer sürecine tabi tutulmasını gösteriyor ve ekliyor:

"Çalışan her bir ismi eğittikten sonra taşeronlarla çalışmaya başladık. Ve dolayısıyla herkes, belirlenen kriterlere kayıtsız şartsız uymak zorunda kaldı. Yönetim büyük destek oldu. Çünkü, uygunsuzlukları görmezden gelen, konuları erteleyen ve tedbir almayan yönetimlerle başarı şansınız sıfır. Bununla birlikte saha gözetim ekibini çok iyi yönlendirmeniz gerekiyor.
Disiplinli çalışmanın bir diğer göstergesi olarak, 'entegre yönetim sistemi' olarak da adlandırılan 'kalite, çevre ve İSG Yönetim Sistemleri'ni inşaat süresi boyunca uygulamalarını gösteren Özyurt, "İşte bu 1.500 kişi, tüm bu kriterlere uydu. Çevre uygulamalarını, zaman planını ve kalite kriterlerini eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Bu bizim için çok zor oldu ama sonuca değdi diye konuşuyor.

Adalet Sarayı'nın yapı teknolojileri açısından barındırdığı yapı nedeniyle pek çok kesimin ilgisini çektiğini, bunlardan birinin de öğrenciler olduğunu belirten Özyurt, şöyle devam ediyor: "Bu kadar büyük ve prestijli bir yapı hakkında sürekli sorular sormaları meslek hayatları için önemli bir kilometre taşı oldu. Gençlere bilgi aktarmayı görev kabul eden bir anlayışa sahibiz. İnşaat mühendisliği açısından referans bir yapı olarak görülen projemizin inşaat sürecinin genç mühendis adayları için çok önemli bir deneyim ve mesleki anı olarak değer taşıdığını düşünüyoruz.

RAKAMLARLA ADALET
- 42 bin metrekare arsa üzerinde 328 bin 544 metrekarelik inşaat olarak yapılandırıldı.
- Dört ve 19 katlı birbirleriyle bitişik konumdaki 19 bloktan oluşuyor.
- İnşaatında 280 bin metreküp beton, 37 bin ton demir, 65 bin metrekare su yalıtım malzemesi kullanıldı.
- 73 asansör, 48 yürüyen merdiven ve 1.450 adet kapı montajı yapıldı.
- 2 bin 500 araçlık kapalı otoparka sahip.
- Açıldığında 5 bin personel çalışacak ve günlük ziyaretçi sayısı 60-70 bin kişiye ulaşacak.


Geri Dön