19 / 05 / 2024

Adana Belediyesi Yapsan Yapı ile ilgili iddiaları yanıtladı!

Adana Belediyesi Yapsan Yapı ile ilgili iddiaları yanıtladı!

Yapsan İnşaat'ın Adana Büyükşehir Belediyesi'nden ihale aldığı haberini Adana Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamayla yalanladı...



Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklama: 


 “YAPSAN İNŞAAT ALDIRMAZ DÖNEMİNDE BELEDİYEMİZDEN İHALE ALMAMIŞTIR”...

“SÖZ KONUSU İDDİALARIN TAMAMI GERÇEK DIŞIDIR”...


Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik asılsız ve iftira dolu haberler yapmayı alışkanlık haline getiren yerel bir gazetenin ortaya attığı son iddialar,  Adana  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile bir kez daha çürütüldü. 


Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın söz konusu açıklamasında şöyle denildi; 


“Yerel bir gazetenin 12 Ocak 2013 tarihli sayısında YAPSAN Yapı ve İnşaat Limited Şirketi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden trilyonlarca liralık ihale aldığı  yönünde asılsız bir iddia ortaya atılmıştır. Gazete haberinde; firmanın AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’nın dünürüne ait olduğu belirtilmiş ve sanki bu nedenle adı geçen firmaya ayrıcalık yapıldığı izlenimi verilmeye çalışılarak kamuoyu nezdinde Büyükşehir Belediyesi suçluymuş gibi gösterilmeye çalışılmıştır.


 Söz konusu gazetenin ortaya attığı iddiada adı geçen YAPSAN Yapı İnşaat Limited Şirketi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın göreve geldiği 17 Haziran 2010 tarihinden bugüne kadar Belediyemizden hiçbir ihale almamıştır. Gazetenin asılsız haberinde bahsi geçen ve YAPSAN İnşaat firmasına verildiği iddia edilen bazı ihaleler ile ilgili de kısaca bilgi verecek olursak;


Karaafat Caddesi Mavi Bulvar DSİ sulama kanalı üzeri köprü inşaatı ihalesi 2011 yılında gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ihale BAYKON İnşaat üzerinde kalmıştır ve şirketin sahibi Zeki Baykam’dır.


Bülent Angın Bulvarı (Duygu Cafe civarı) Mavi Bulvar DSİ sulama kanalı üzeri köprü genişletme inşaatı ihalesi yine 2011 yılında yapılmıştır. İhale ALPİN İnşaat üzerinde kalmıştır ve firma sahibi Alpaslan Küsin’dir.


Tellidere mevkii Mavi Bulvar ‘DSİ sulama kanalı üzeri köprü genişletmesi inşaatı ihalesi de 2011 yılında yapılmıştır. Söz konusu bu iş de ALPİN İnşaat üzerinde kalmıştır”


Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca yapılan bu açıklamayla, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iftira kampanyası başlatan gazetenin gerçek dışı iddialarla kamuoyunu nasıl yanıltmaya çalıştığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.        

Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön