21 / 05 / 2024

Adana Havalimanı'nın yanındaki kaçak yapılar yıkılıyor

Adana Havalimanı'nın yanındaki kaçak yapılar yıkılıyor

Adana Valisi İlhan Atış, Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi ile ilgili tartışmalara bugüne kadar hiç girmediğini, girmek de istemediğini söyledi



Adana Valisi İlhan Atış, "Mersin'e havalimanı yapılırsa seviniriz, ancak  Adana  Havalimanı yerinde kalacak. Alanın çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor. Yaklaşık 700 dönümlük genişleme alanı var" dedi.

Atış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam eden ve Mersin'in Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "Çukurova Bölgesel Havalimanı" projesi ile ilgili tartışmalara bugüne kadar hiç girmediğini, girmek de istemediğini söyledi.

Mersin'e havalimanı yapılmasının kendisini sevindireceğini vurgulayan Vali Atış, şöyle konuştu:

"Mersin bizim komşu kentimiz, elbette Mersin'e havalimanı yapılırsa seviniriz, ancak Adana havalimanı yerinde kalacak. Biz zaten uzun bir süredir buranın genişletilmesi çalışmalarını planlıyoruz, bunda da başarı sağlamak
üzereyiz. Milletvekillerimiz, Ticaret Odası, Sanayi Odası, borsa ve meslek odalarımız, güç birliği vakfımız ilgileniyor. Adana Havalimanı bu bölgeye hizmet vermeye devam edecek."

Vali Atış, havalimanının etrafında kaçak olarak yapılan tüm yapıların tespit edildiğini, 9 kaçak yapının yıkıldığını, yıkımların devam edeceğini, etrafında da yaklaşık 700 dönümlük daha genişleme alanı bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"1937 yılında hizmete giren Adana Havalimanı'nın, yıllık 2 milyonu aşkın yolcu kapasitesi var. Toplam 2.105.510 metrekare alana kurulu Adana Havalimanı'nda 4.540 metrekare iç hat, 5.825 metrekare dış hat olmak üzere toplam 103.65 metrekarelik terminal alanı bulunuyor. Uluslararası uçuş trafiği açısından da hiçbir sorun yaşanmıyor."

-BÖLGESEL HAVALİMANI ÇALIŞMALARI
Bu arada, Mersin'in Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "Çukurova Bölgesel Havalimanı" projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) Aralık ayında düzenlenen toplantıda, ÇED başvuru dosyasının bakanlığa sunulmasıyla başlayan süreç nedeniyle proje, Ulaştırma Bakanlığı ve raporu hazırlayan MGS Proje Müşavirlik Mühendislik Şirketi işbirliğinde halkın görüşüne açılmıştı.

Projeye göre, havalimanının Tarsus ilçesine bağlı Çiçekli, Kargılı ve Karsavuran köyleri sınırları arasında 800 hektarlık alana yapılması planlanıyor.
AA


Geri Dön