27 / 04 / 2024

Adana Ibis Otel, faaliyete geçti!

 Adana Ibis Otel, faaliyete geçti!

Akfen GYO, portföyünde bulunan 165 odalı, 330 yataklı Adana Ibis Otel, 3 Eylül 2012 tarihinde faaliyete geçti



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 165 odalı, 330 yataklı  Adana  Ibis Otel, 3 Eylül 2012 tarihinde faaliyete geçti...


‘Şehir otelciliği’ konseptiyle Türkiye ve Rusya’da büyümeyi hedefleyen Akfen GYO, tamamlamış olduğu projelere bir yenisini daha ekledi. 2011 yılında temeli atılan Ibis Otel Adana, 165 oda ve 330 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. 


Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz yaptığı açıklamada, uluslararası kalite standardına sahip yatırımlarından bir yenisini daha tamamlayarak hizmete açtıkları için mutlu olduğunu belirtti. Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz, Ibis Otel Adana ile birlikte Akfen GYO’nun faaliyetteki otellerinin 10’u Türkiye’de, 2’si Rusya’da ve 1’i ise KKTC de olmak üzere toplam 13’e, oda sayısının 2 bin 314’e, yatak sayısının ise 4 bin 677’ye ulaştığını söyledi. Önümüzdeki 9 ay içinde 2’si Türkiye’de 1’i Rusya’da olmak üzere 3 Ibis otel açılışı daha planladıklarını ifade eden Gündüz, bu projeler de tamamlandığında faal otel sayısının 16, oda sayısının 2 bin 777 yatak sayısının ise 5 bin 603 olacağını vurguladı. 


Karaköy Rıhtım Caddesi üzerindeki eski Kozluca Han olarak bilinen arazi üzerine yapılacak otel için çalışmalara hız verildiğini söyleyen Gündüz, “Karaköy’de inşa edilecek otelin inşaat ruhsatını aldık. Otel, 200 oda kapasiteli olacak ve bu yıl içinde inşaata başlayacağız. 2015 yılı başında da oteli hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.


Bugüne kadar tamamlanan oteller için 215 milyon Euro’yu aşkın yatırım yapıldığını belirten Gündüz, ‘’Stratejik ortağımız Accor Grubu ile yarattığımız sinerji ile birlikte yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz, kısa süre içerisinde oldukça hızlı yol kat ettik, hedefimiz Türkiye ve çevre coğrafyada uluslararası standartlarda inşa edilmiş ve işletilen otel projelerine sahip en büyük otel yatırımcılarından biri olmaktır’’ dedi.


Akfen GYO’nun 2005 yılından bu yana Accor Grubu ile Ibis ve Novotel markaları için münhasıran yapılmış stratejik işbirliği anlaşması mevcuttur. Akfen GYO yatırımını tamamladığı otelleri ticari koşulları gelir ve kâr paylaşımı esasına dayanan 25±10 yıl süreli kira sözleşmeleri ile Avrupa’nın en büyük otel işletmecisi olan Accor Grubu’na kiralamaktadır. Akfen GYO, ekonomik ve orta segment şehir otelciliğine odaklı iş modeli ile Türkiye’de fark yaratan bir alana sahip çıkmaktadır.


Künye:


Tasarım EkibiR. Güneş Gökçek

Yardımcı MimarHatice Baştabak

Bora Yıldırım

Birkan Sevinç

Artem Kolomeichuk

Emre Şahin

Mustafa Taşdemir

Mekanik ProjesiGökhan Bulut

Elektrik ProjesiDilek Akmeşe

Statik ProjesiGökhan Tunç

Ali Ruzi Özuygur

Peyzaj ProjesiAltuğ Gönencen

Erkan Erdoğan

Tesisat ProjesiGökhan Bulut

İç Mekan ProjesiSanset

İkoor

Mimarlık Ofis(ler)iYapı Proje Mimarlık

İşverenAkfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

AdresSeyhan Adana

Arkitera Harita'ya Ekle

Proje Tarihi2010 - 2010

Yapım Tarihi2010 - Sürüyor

Arsa Alanı2.213 m2

Kapalı Alan9.050 m2

Proje TipiOtel / Motel

Yapım TürüBetonarme



Geri Dön