29 / 04 / 2024

Adana Kiza Kurumsal İş Merkezi inşaatında son durum!

Adana Kiza Kurumsal İş Merkezi inşaatında son durum!

Son yıllarda yaşanan yoğun kentleşme nedeniyle kuzeyi tıkanan Adana, batıya genişliyor. Kiza Kurumsal İş Merkezi’nin de, Adana’nın kuzey bölgesinde tıkanan şehirleşme yönünü batıya doğru kaydıracağı öngörülüyor.



Proje ortaklarından Kurt İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, Güney ve Güneydoğu Bölgesi’nde benzeri bulunmayan bir proje ile 1000’e yakın ofis ve 300’ye yakın iş yerini kapsayacak Kiza Kurumsal İş Merkezi’nin, Adana’nın sadece kentsel gelişim yörüngesini değil, aynı zamanda çehresini de değiştireceğini söyledi.


Kurt, önemli bir markanın adını taşıyacak “Business Otel” ile birlikte 12 blokta 990 ofis ve 287 adet işyerini kapsayan kurumsal iş merkezi için “Adana’nın batısındaki yeni cazibe merkezi olacak” dedi.

Aydın Kurt, iş merkezinin 30 bin nüfusa sahip 5 bin adet ticaret ve imalat sanayinde faaliyet gösteren iş yerlerinin bulunduğu bölgede yer aldığını hatırlatarak, “Ekonomik potansiyeli hayli yüksek olan bu bölge, kurumsal iş merkezi projemizle tam anlamıyla kentin en gelişmeye açık, heyecan uyandıran, enerjik bölgesi olacak. İş merkezi, mevcut sektör çeşitliliği, ekonomik yaşamın kalbine dokunan güçlü ve çok çeşitli firmaları, buralarda çalışacak binlerce personeli ve canlı trafiği ile şehrin batı bölgesini hareketlendirecek” diye konuştu.


Adana’nın zaten kuzey bölgelerinde yoğun yapılaşma nedeniyle gelişmeye açık alan kalmadığını kaydeden Aydın Kurt, şöyle devam etti:

“Araştırmalar bütün şehirlerin batıya doğru gelişme gösterdiğini kaydetmektedir. Adana’da bir istisna oldu ve daha önceleri batıya doğru gelişen şehir son yıllarda kuzeye kaydı. Ancak kuzeyde yer kalmayınca olması gereken Adana’da yaşandı. Halen dev fabrikalardan orta ölçekli imalat sanayi tesislerine kadar 5 bin civarında iş yeri Adana’nın batı bölgesindedir. Esasen, Adana’dan Mersin’e kadar bazı yerlerde sık bazı yerlerde seyrek olarak bu dizilimi görebiliriz. Kiza Kurumsal İş Merkezi ise bu dağınık hareketliliği merkezileştirecek. Onlarca sektörün bir arada bulunabilmesi ticari ve ekonomik yaşam adına çok önemli avantaj sağlayacak. Bu avantajda şehrin batı bölgesindeki gelişmeyi hızlandırıcı bir etki yaratacak. Bu etkinin kent adına yeni bir sinerji yaratmasının, kaçınılmaz bir sonuç olacağını öngörmenin de kehanet olmadığını düşünüyoruz.”


Hürriyet 



Haber  Adana  Çukurova Barış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bölgede dikkat çeken dev yatırım, fuara da damgasını vurdu Güney Bölgesi'nde türünün en büyük yatırım olarak yükselen Kiza Kurumsal İş Merkezi, Adana'da ELKA Fuarcılık tarafından Hiltonsa Otel'de gerçekleştirilen 1.Çukurova Gayrimenkul, Proje ve Yatırım Fuarı'na da damgasını vurdu. 

Adana'nm yanı sıra İstanbul, Ankara. İzmir, Mersin, Gaziantep gibi illerden çok sayıda konut ve iş yeri projesi yatırımını sürdüren firmanın yer aldığı fuarda, Güııey'in en prestijli kurumsal iş merkezi olan Kiza Kurumsal İş Merkezimin göz kamaştıran s tandı ilgi odağı oldu. 

Yatının veva oturma amaçlı konut almak, işlerini, üretimlerini devam ettirmek için gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin akın ettiği fuarda, çok sayıda ziyaretçi Kiza Kurumsal İş Merkezi standmı gezerek bilgi aldı. Adana'nm yeni cazibe merkezi olacak Ziyaretçiler, Gaziantep'in güçlü firması Kurt İnşaat ile Adana'nm saygın kuruluşu Balak Petrol'ün ortaklığında inşaatı sürdürülen Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, Adana'nm ticaret ve sanayisine sağlayacağı büyük katkı konusunda hemfikir oldu. 

Proje ortaklarından Kurt İnşaat'm Yönetim Kumlu Üyesi Aydın Kurt, Güney ve Güneydoğu Bölgesinde benzeri bulunmayan dev bir proje ile 1000'e yakın ofis ve 3Ö0've yakın iş yerini kapsayacak Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, Adana için önemini vurguladı. 

Kurt, önemli bir markanın adını taşıyacak "Business Otel" ile birlikte 12 blokta 990 ofis ve 287 adet işyerini kapsayan kurumsal iş merkezi için "Adana'nın batısındaki yeni cazibe merkezi olacak" dedi. 

Ekim 2016'da teslimat başlıyor Avdm Kurt, proje ortağı firmaların ortaklığmda öz kaynakla satın alman 55.232 m2'lik arsa üzerinde 3 etap halinde bitirilmesi planlanan 180.000 m2'lik inşaat alanında birinci etap devam ettiğini belirterek, "İlk teslimat Ekim 2016'da yapılacak" müjdesini de verdi. Kurt, ilk etabın, 2016 yılının sonunda tamamlanacağmı. ikinci etabın 2017, üçüncü etabın ise 2018 yılı sonunda tamamlanmasmm planlandığını kaydetti. 

Dev projeden dev rakamlar Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı olan, Kiza Kurumsal İş Merkezi, Adana-Mersin D400 (E5) Karayolu üzerindeki eski Tekel Fabrikasının bulunduğu ve yola 240 metre cepheli 55.262 m2 arsa üzerinde 180.000 m2 kapalı alanı kapsayan büyük bir proje olarak gerçekleşiyor. 


Adana Çukurova Barış



Haber Adana Toros Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Güney Bölgesi'nde türünün en büyük yatırımı olarak yükselen Kiza Kurumsal İş Merkezi, Adana'da ELKA Fuarcılık tarafından Hiltonsa Otel'de gerçekleştirilen 1.Çukurova Gayrimenkul, Proje ve Yatırım Fuarı'na da damgasını vurdu. 

Adana'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep gibi illerden çok sayıda konut ve iş yeri projesi yatırımını sürdüren firmanın yer aldığı fuarda, Güney'in en prestijli kurumsal iş merkezi olan Kiza Kurumsal iş Merkezi'nin göz kamaştıran standı ilgi odağı oldu. 

Yatırım veya oturma amaçlı konut almak, işlerini, üretimlerini devam ettirmek için gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin akın ettiği fuarda, çok sayıda ziyaretçi Kiza Kurumsal İş Merkezi standını gezerek bilgi aldı. 

Ziyaretçiler, Gaziantep'in güçlü firması Kurt İnşaat ile Adana'nın saygın kuruluşu Balak Petrol'ün ortaklığında inşaatı sürdürülen Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, Adana'nın ticaret ve sanayisine sağlayacağı büyük katkı konusunda hemfikir oldu. Proje ortaklarından Kurt inşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, Güney ve Güneydoğu Bölgesinde benzeri bulunmayan dev bir proje ile 1000'e yakın ofis ve 300'ye yakın iş yerini kapsayacak Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, Adana için önemini vurguladı. Kurt, önemli bir markanın adını taşıyacak "Business Otel" ile birlikte 12 blokta 990 ofis ve 287 adet işyerini kapsayan kurumsal iş merkezi için "Adana'nın batısındaki yeni cazibe merkezi olacak" dedi. 


Ekim 2016'da teslimat başlıyor

Aydın Kurt, proje ortağı firmaların ortaklığında öz kaynakla satın alınan 55.232 m2'lik arsa üzerinde 3 etap halinde bitirilmesi planlanan 180 000 m2'lik inşaat alanında birinci etap devam ettiğini belirterek, "İlk teslimat Ekim 2016'da yapılacak" müjdesini de verdi. Kurt, ilk etabın, 2016 yılının sonunda tamamlanacağını, ikinci etabın 2017, üçüncü etabın ise 2018 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını kaydetti. 


Dev projeden dev rakamlar

Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı olan, Kiza Kurumsal iş Merkezi, Adana-Mersin D400 (E5) Karayolu üzerindeki eski Tekel Fabrikasının bulunduğu ve yola 240 metre cepheli 55.262 m2 arsa üzerinde 180.000 m2 kapalı alanı kapsayan büyük bir proje olarak gerçekleşiyor. 

AVM tarzındaki modern, çağdaş ve prestijli, kurumsal iş merkezi bünyesinde işyeri ve ofislerin yanı sıra projelendirilen bir adet 120 odalı Business Hotel de yer alıyor. 12 blok olarak projelendirilen iş merkezinde kafe ve restaurantları da kapsayan 287 adet iş yeri ile 1200 adet aracın park edebileceği 50.000 m2 kapalı ve 900 adet araçlık açık otopark da bulunuyor. 


180.000 m2'lik inşaat alanı

Kurumsal İş Merkezinde çarşı bünyesinde ise 20 metre genişliğinde 221 metre uzunluğunda ve ortada refüj bulunan gidiş- geliş ana caddesi yer alıyor. 

Bu bulvara dik kesişen 15 m genişliğinde, 100 m, 112 m ve 126 m uzunluğundaki, belirli sektörlerin bir arada toplanmasına olanak tanıyan 3 adet cadde de proje dahilinde bulunuyor. 


Üstün lojistik avantaja sahip

Kiza Kurumsal İş Merkezi, Türkiye'nin en işlek karayollarından olan AdanaMersin Karayolu'nun tam üzerinde, TEM bağlantı yolunun ve Adana Otogarı'nın karşısındaki, şehir merkezi ve havaalanına birkaç dakikalık yakınlığıyla elde ettiği emsalsiz lojistik avantajla da dikkati çekiyor. 


Adana Toros 


Geri Dön