30 / 04 / 2024

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

MHP  Adana  Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti. 

"Akdeniz bölgesinin iki önemli ve büyük şehri olan Adana ile Mersin arasındaki günlük yolcu trafiği hayli yoğundur. Karayolu dışında ulaşımın önemli bir kısmı yolcu trenleriyle sağlanmaktadır. İki kent arasındaki yolcu tren sefer sayısı zaman zaman yetersiz kalmakta ve Hızlı Tren Hattı Projesi’nin ne zaman biteceği konusunda bekleyiş devam etmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Karakaya ayrıca, "Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep ve Hatay hatlarında da Hızlı Tren Projesi’nin ne zaman hayata geçirileceği merak edilmektedir." diyerek şu soruları sordu.

Karakaya'nın soruları

1) Adana-Mersin arasındaki günlük yolcu tren sefer sayısı kaçtır, artırılacak mıdır?

2) Adana-Mersin ve Adana ile anılan komşu iller arasındaki Hızlı Tren Hattı Projesi hangi aşamadadır, ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

 


Geri Dön