22 / 05 / 2024

Adana-Mersin hızlı treni ne durumda

Adana-Mersin hızlı treni ne durumda

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam! YHT bilet fiyatları uçtu! İstanbul, Ankara, Konya 13 Haziran fiyat listesi!

Ulaşımda dinmeyen zam yağmuru Yüksek Hızlı Treni de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına zam yaptı! YHT biletleri bir gecede yüzde 30 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi!

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Adana-Mersin YHT projesinin akıbeti mecliste!

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Adana-Mersin arası 25 dakikaya iniyor!

Adana-Mersin arasına yapılan hızlı tren projesinde sona gelindi. İki şehir arasındaki mesafeyi 25 dakikaya düşürecek projenin yüzde 98'i tamamlandı.

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

İstanbul–Edirne hızlı tren AB ile ortak yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "İstanbul - Halkalı - Kapıkule hızlı treni yapımını biz AB ile müşterek yapmaya karar verdik" dedi...

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin hızlı treni ne durumda Haberi

Adana-Mersin hızlı treni ne durumda

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti. 

"Akdeniz bölgesinin iki önemli ve büyük şehri olan Adana ile Mersin arasındaki günlük yolcu trafiği hayli yoğundur. Karayolu dışında ulaşımın önemli bir kısmı yolcu trenleriyle sağlanmaktadır. İki kent arasındaki yolcu tren sefer sayısı zaman zaman yetersiz kalmakta ve Hızlı Tren Hattı Projesi’nin ne zaman biteceği konusunda bekleyiş devam etmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Karakaya ayrıca, "Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep ve Hatay hatlarında da Hızlı Tren Projesi’nin ne zaman hayata geçirileceği merak edilmektedir." diyerek şu soruları sordu.

Karakaya'nın soruları

1) Adana-Mersin arasındaki günlük yolcu tren sefer sayısı kaçtır, artırılacak mıdır?

2) Adana-Mersin ve Adana ile anılan komşu iller arasındaki Hızlı Tren Hattı Projesi...