30 / 04 / 2024

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Başarır önergesinde "Seçim bölgem olan Mersin İli Tarsus İlçesi Kavaklı Mahallesi’nde TCDD hızlı tren projesi kapsamında hemzemin geçit kapatılarak yerine alt geçit yapılmıştır. Söz konusu altgeçidin yüklenici firmasının Dalgıçlar- Nuhoğlu Ulaşım İş Ortaklığı olduğu bilinmektedir. Aynı proje kapsamında yine Tarsus İlçesi sınırları içerisinde 3 alt geçit daha yapılması planlanmaktadır. Bölgeye her şiddetli yağmur yağdığında söz konusu alt geçitte yaklaşık 1 metre boyunda su birikintisi oluşmaktadır. Yaklaşık 20 gün önce yağan yağmur sonucu araçlar altgeçitte biriken sular nedeniyle büyük zarar görmüş ve vatandaşlarımız mağdur olmuştur." diyerek 4 soru sordu.

Başarır'ın soruları

1- TCDD hızlı tren projesi, söz konusu iş ortaklığına kaç TL karşılığında ihale edilmiştir?

2- Aldığı işi iyi yapamayarak vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet veren şirketin ihalesi iptal edilecek midir?

3- Yağan şiddetli yağmurun ardından alt geçitte su birikmesi sonucu zarar gören vatandaşlarımıza ait araçların masrafları kim ya da kimler tarafından karşılanacaktır? Oluşan bu zararların sorumluları kimlerdir?

4- Yağmur yağdığında söz konusu alt geçitte yaşanan problem her zaman yolun trafiğe kapatılmasıyla mı çözülecektir? Yoksa bu sorunun aşılabilmesi için kalıcı tedbirler almayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön