18 / 09 / 2024

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladığını belirterek, “2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz." dedi.





Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hayata geçirilecek olan ulaşım projeleri ile ilgili çok önemli bazı açıklamalar yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu burada yaptığı açıklamada "Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladığını dile getirerek,  “2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz." İfadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bakan Uraloğlu İstanbul ile  Ankara  arasında hem bir otoyol hem de yeni bir hızlı tren hattı inşa etmek istediklerini kaydederek, “(Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi) 2027 yılının başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek." Dedi.

Peki  Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir biçimde ulaşım imkânı sağlayacak olan Ankara - İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi nerelerden geçecek? İşte Ankara - İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi güzergahı...

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 

GÜZERGAH BELLİ OLMUŞTU


Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada merakla beklenen Ankara - İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi ile Ankara ve İstanbul arasında daha hızlı, ekonomik ve güvenli bir biçimde ulaşım imkânı sağlanacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu  Ankara İstanbul Süper Hızlı Tren'in Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ye oradan ise İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacağını duyurmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu  ayrıca yine yaptığı açıklamasında merakla beklenen söz konusu proje hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağını söyleyerek, proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel inşa edileceğini de belirtmişti. Bakan Abdülkadir Uraloğlu açıklamasında saatte 350 kilometre hıza ulaşacak olan ve pek çok kişinin de merakla beklediği bu Süper Hızlı Tren ile beraber Ankara-İstanbul arasının 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya ineceğini de söylemişti.
 

Hurda fiyatlarına okkalı zam! Hurda deyip geçmeyin fiyatları cep yakıyor! İşte güncel hurda fiyatları 

23 yılda 1 milyondan fazla bina yapı denetiminden geçti!

Aksaray Belediyesi 443 milyon TL'lik arsa satıyor! 


Geri Dön