27 / 04 / 2024

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.



Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM de!


MHP  Adana  Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.


Karakaya önergesinde "Adana-Mersin tren hattı ülkemizin en yolun kullanılan bölgesel tren hatlarından bir tanesidir. Sayın Başbakan ve Bakanlar geçmiş yıllarda bölge illerde yaptıkları ziyaretlerde hızlı tren hattının açılacağı ve iki şehir arasındaki ulaşım sorununun çözüleceği hususunda bölge halkımıza sözler vermişlerdir. Buna rağmen hızlı tren projesi başlatılmamış, sadece birkaç trenin istasyon yerleri azaltılarak yolun daha erken bitirilmesi sağlanmıştır." dedi.


Adana'da ve Mersin'de yaşayan vatandaşların trenlerin yetersizliği ve aşırı yolcuyla sefer yapmalarından dolayı yaşadıkları mağduriyetleri sürekli olarak dile getirdiğini söyleyen Karakaya, "Akdeniz'deki iki büyük şehrini birbirine bağlayan bu güzergahta mevcut tren seferlerinin artırılması ve hızlı tren çalışmalarının ivedilikle başlatılması gerekmektedir." diyerek 2 soru sordu;


1- Adana-Mersin hızlı tren hattının yapımına ne zaman başlanacaktır?


2- Adana-Mersin tren hattının sefer sayılarının artırılması ve yolcu memnuniyetinin sağlanması için hangi çalışmalar yapılmaktadır?





Geri Dön