28 / 04 / 2024

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.



Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Temelin atılmasından 6 ay sonra başlatılan çalışmalar sonlandırıldı. Göstermelik temellerden biri yok olurken diğeri ise toprak yığınlarının arasında kayboldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.


SÖZ ÇOK İCRAAT YOK

Başkan Sözlü'nün Koza Bulvarı'nı Seyhan'la buluşturacak köprü ile Sular'dan Orhan Kemal Bulvarı'na ulaşım sağlayacak köprü sözünü verdiğini anımsatan Gülaçtı, şöyle konuştu; "Köprü temellerinin bu yıl içinde atılacağını söyledi ama ne bir temel atıldı ne de bir çivi çakıldı. Halka verilmiş 3 tane köprü sözü var. Ancak ortada ise koca bir hiç var. Sayın Sözlü'de verilen söz çok ama icraat yok." Büyükşehir Belediyesi'nin yarım bıraktığı tek projenin köprü olmadığını kaydeden Gülaçtı, "Sayın Sözlü'nün vaat ettiği birçok proje, hayata geçirilmeden rafa kaldırılmıştır. İşte Adnan Menderes Bulvarı. 'Bulvarın çehresini değiştireceğiz' dedi. Gerçekten de değiştirdiler. Adnan Menderes Bulvarı artık tanınmayacak bir halde. Burada da çalışmalar yarım kalırken işgalin boyutu ger geçen gün daha da büyüdü" diye konuştu.


MOLOZ KENT

Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki yol genişletme çalışmaları ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın devamı niteliğindeki Narlıca Mahallesi'nde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının da yine yarım kaldığını kaydeden Gülaçtı, "Adana adeta bir moloz kente dönüştü. Yıkılması gereken binalar yıkılmıyor, yerlerdeki molozlar ise nedense temizlenmiyor. Vatandaşlar kendi kaderine terk ediliyor.  Adana  ise çevre ve görüntü kirliliğine mahkum ediliyor" şeklinde konuştu.


'VAATLERİN TAKİPÇİSİYİZ'

Başkan Sözlü'nün iddialı projeleri arasında Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı, Yeşil Bina ve Adana Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de yer aldığını anımsatan Gülaçtı, şunları söyledi: "Seçim öncesi vaatlerini yerine getirmediği gibi yeni vaatlerde bulundu. Bu projelerin gerçekleşmesi için bir adım atılmadı. Biz bu vaatlerin takipçisi olacağız. Söz vermek ve vaatte bulunmak çok kolaydır. Önemli olan verilen sözü tutabilmektir."


ADANALILAR KANDIRILDI

Gülaçtı, "Sayın Sözlü'nün 'itibar abidesi' dediği projesinin yerinde yeller estiğini görüyoruz. Temel atma töreninin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti ama birkaç yerin kazılması dışında yapılan bir şey olmadığını görüyoruz. Demek ki sanal bir temel atıldı. Görünen o ki Adanalılar diğer vaatlerde olduğu gibi yine kandırılmıştır. Köprünün akıbetinin ne olacağını kimse bilmiyor" dedi.


Sabah


Geri Dön