03 / 05 / 2024

Adana Toros'ta Emekli Evi için referandum yapılacak!

Adana Toros'ta Emekli Evi için referandum yapılacak!

Emekli Evleri'nden birinin Toros Mahallesi'ndeki bir parkta da yapılmasının istendiğine dikkat çeken DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bazı kişilerin nedense karşı çıktığına işaret etti.



Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen hafta gerçekleştirilen projeleri Halk Günü'nde anlatırken "Türkiye'nin saygın edebiyatçıları ile sinema insanlarını bir araya getiren Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne sadece  Adana  halkı değil, tüm Türkiye sahip çıktı. Bereketli Topraklar'a yakışan bir festival oldu" dedi. 


"EVET, BUNLARI BİR HAFTADA YAPTIK" 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in her hafta düzenlediği Halk Günü bu kez projelerin anlatıldığı bir platforma dönüştü. Hayata Uzanan Eller, Çukurova'nın Filizleri, Parklarda Özgür İnternet ve Dilek Çarşısı gibi hayata geçirilen projeler hakkında kısa bilgiler veren Çetin, Ayşe Kulin'in Onur Konuğu, Cumhuriyet Gazetesi'nin Onur Kurumu olduğu, ünlü sinema yönetmeni Erden Kıral'ın da katıldığı 1. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne konuşmasında özel bir yer verdi. Çetin, "Büyük bir başarı ve katılımla gerçekleştirdiğimiz Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne sadece Adana halkı değil, tüm Türkiye katıldı ve yerel basından çok ulusal basında çıktık ve bütün bunları bir haftada yaptık" dedi. 


EMEKLİ EVİ İÇİN REFERANDUM OLACAK 

Bir süre önce üç noktada hizmete sokulan Emekli Evleri'nden birinin Toros Mahallesi'ndeki bir parkta da yapılmasının istendiğine dikkat çeken DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir parkın kıyısına prefabrike olarak yapılacak parka bazı kişilerin nedense karşı çıktığına işaret etti. Çetin, "Bir kesim diyor ki 'Bu parkta biz de bir Emekli Evi yapılmasını istiyoruz.' Biz de hazırlanıp tam parka gidince görüyoruz ki 150 kişi toplanmış, 'Hayır, biz bu parkta Emekli Evi istemiyoruz.' Bir kesim istiyor, başka bir kesim ise istemiyor. Bize düşen ne? Katılımcı ve çoğulcu belediye olarak tabii ki referandum yapmaktır. Sonuç ne çıkarsa ona göre hareket etmektir" diye konuştu. 


ÇETİN E "BİZİ UNUTMADINIZ" PLAKETİ 

Çeşitli dilek, talep ve teşekkürlerin de ifade edildiği Halk Günü'nde renkli anlar da yaşandı. 

Toplantıda söz alan Çukurova Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Duran Kuytak, "3 Aralık'ta yapılan Engelliler Günü'ne katılarak verdiğiniz desteği anlatmadınız ama biz o güzelliği unutmadık ve size teşekkür etmeye geldik" diyerek Başkan Soner Çetin'e plaket takdim etti. Vatandaşlardan Zeynep Mamak, "Adana'mızı Venedik gibi, Eskişehir, Konya ve Kayseri gibi yapın" derken, Gülay Dost adlı vatandaş ise Belediye Evleri'nde yapılacak kentsel dönüşüme bir an önce başlanması dileğini paylaştı. 


Adana Çukurova Press



Geri Dön