30 / 04 / 2024

Adana Vakıflar'dan Seyhan'da 3 yıl kiralık 7 işyeri!

Adana Vakıflar'dan Seyhan'da 3 yıl kiralık 7 işyeri!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Seyhan Tepebağ'da bulunan 7 işyerini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu işyerlerin ihaleleri 27 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.



Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Seyhan Tepebağ'da bulunan 7 işyerini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu işyerlerin ihaleleri 27 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.


GAYRİMENKUL KİRAYA VERİLECEKTİR


Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:


Bölge Müdürlüğümüzce aşağıda nitelikleri belirtilen vakıf taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü göre, Vakıf Taşınmazların Kiraya Verilme Usul ve Esasları ile Vakıf Taşınmazların Kiraya Verilme Tip Genel şartnamesi dahilinde sözleşme tarihinden geçerli olmak üzere (3) yıl süreli kiralama ihalesine çıkartılmıştır.

İli                                               :  Adana

İlçesi                                          :  Seyhan

Mahallesi                                   :  Tepebağ

Cadde/Sokak                             :  Çakmak Cad. 25040 Sok.

Kapı No                                     :  Çakmak Caddesinde 54, 56, 58, 60, 62, 64 Kapı Nolu dükkanlar ve 25040 Sokak, 2 kapı nolu Girişi olan Asma+Beş Normal katlı İşyerleri

Ada No                                      :  263

Parsel No                                   :  144

Yüzölçümü (m2)                        :  İşyerleri 2.804,00 m2 Ortak Kullanım Alanı 1.036,00 m2

Cinsi                                          :  Bodrum+Zemin+ Asma ve (5) normal katlı İş Merkezi.

Aylık Muhammen Kira Bedeli   :  145.000,00.-TL. (Yüzkırkbeşbin-Türk Lirası))

Geçici Teminat                           :    52.200,00.-TL. (Elliikibinikiyüz-TürkLirası)

Ek Teminatı                               :  348.000,00.-TL. (Üçyüzkırksekizbin-Türk Lirası)

İhale Tarihi ve Saati                   :  27/10/2015 SALI Günü, Saat 14:00

1 - Mülkiyeti Vakıflar İdaresine ait yukarıda her türlü özelliği belirtilmiş olan vakıf taşınmaz mevcut haliyle 27/10/2015 SALI Günü İlan Metninde belirtilen saatinde, Çınarlı Mahallesi, Ziyapaşa Bul. No: 47/C Serkan Apt. kat. 1- Seyhan/ADANA adresindeki  Adana  Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası İhale salonunda 2886 Sayılı Yasanın 35/a. Maddesi gereği 36. maddesi doğrultusunda Kapalı Teklif Usulüne göre ve dosyasındaki Vakıf Taşınmazların Kiraya Verilme Usul ve Esasları ile Vakıf Taşınmazların Kiraya Verilme Tip Genel şartnamesi dahilinde sözleşme tarihinden geçerli olmak üzere 1. yıl için kapalı teklif usulü ile artırma ihalesinde oluşacak bedelden, müteakip yıllarda 2.nci ve 3.ncü yıllar için periyodik olarak Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan ÜFE (On İki Aylık Ortalamalara Göre Değişim %) oranından az olmamak üzere artış yapılmak kaydıyla (3) yıl süre için kiraya verilecektir. Sözleşme bitim tarihinden itibaren idarenin uygun görmesi halinde, devam eden yıllar için D.İ.E. tarafından yayınlanan Üretici Fiyat Endeksi'nin oniki aylık ortalamalara göre değişim oranından az olmamak kaydıyla, taşınmazın emsal ve rayiç bedeli baz alınarak kira artışı yapılacaktır. Kira artışını kabul etmeyenlerin kira müddeti uzamamış olup, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesi gereğince tahliye edilecektir.

2 - Taliplilerin ihaleye girebilmeleri için yukarıda yazılı geçici ve ek teminat toplamını Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğünün, T.Vakıflar Bankası T.A.O. Adana Vakıfbank Şubesinde bulunan “TR**********************78” nolu hesabına yatırılarak veya Geçici teminat mektubu ile müracaat edecekler için; 2886 Sayılı Yasaya göre düzenlenmiş Limit dâhili ve süresiz Teminat Mektubu ile teyid yazısının aslı ihale komisyonuna sunulacaktır.

a) İhale geçici ve Ek Teminatını belirtilen hesaba yatırarak veya adına düzenlenmiş Teminat Mektubu ile ihaleye girecek şahısların, adrese dayalı nüfus sistemine kayıtlı, yerleşim yeri adres kaydı belgesi, T.C. kimlik nosu yazılı Nüfus Cüzdan fotokopisi ile, Tüzel kişi yada şirket olarak gireceklerin ise, Ticaret Sicil Gazetesi, Bilanço, Yetki Belgesi, Faaliyet Belgesi, (Dernek ve Sendikaların halen faaliyette olduklarına dair yazı, yetki belgesi ve yetkili organının kararı) ile imza sirkülerinin aslı veya tasdikli suretleri belgeleri ile 2886 sayılı D.İ.K. 37. maddesine göre hazırlayacakları yazılı teklif mektubunun bulunması şarttır.

b) Kapalı teklif usulüne göre teklifler yazılı olarak yapılacaktır. İhaleye katılacak taliplilerin yazılı teklif mektubunu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılıp, zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanarak, hazırlanan bu iç zarfın, geçici teminata ait banka dekontu veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konulup kapatılarak, hazırlanan dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve kiralanacak taşınmaza ait teklif olduğu yazılarak hazırlanan kapalı zarfın 27/10/2015 SALI Günü Saat 12:00'ye kadar 2886 sayılı Kanunun 38'nci maddesine göre kayıt ve sıra numaralı alındılar karşılığı Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kiralama İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanında belirtilen saate kadar ihale komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Ortak kişi ve Ortak Girişimcilerin tamamına ait aynı belgelerinin olması ve vekaleten ihaleye katılacakların noter tasdikli vekaletnamesinin olması zorunludur.

3 - Şirketlerin sermayesi, ihaleye çıkan gayrimenkulün muhammen bedelinin yıllık toplamından az ise ihaleye katılamaz. Şahıs veya şirketler ortak girmek istedikleri takdirde Noter tasdikli ortaklık beyannameleri getirmeleri zorunludur. Bu taşınmazların kiralanması ile ilgili her türlü vergi, harç ve ilan bedeli ile sigorta primleri kiracıya aittir

4 - Kiracı, İdarenin izni olmadan taşınmazı kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz, kullanımını ve sözleşmesini başkasına devir edemez, ortaklık ve iş değişikliği ile tamirat ve tadilat yapamaz.

5 - Kiralanan taşınmaz hakkında her türlü bilgi, ihale şartları ve kira şartnamesi ve ihaleye katılmak isteyenlerin başvuru formu ile müracaat etmeleri halinde adlarına düzenlenecek, Yer Gördü Belgesi ve ihaleye katılabilmek için hazırlanan örnek formlar ihale gününe kadar Bölge Müdürlüğümüz Yatırım ve Emlak servisinden temin edilebilir.

6 - İhalesi üzerinde kalan 5737 Sayılı Vakıflar Kanunun 24. Maddesi gereği olarak; sözleşme tarihinde üzerinde bina bulunan vakıf taşınmazı Vakıflar Genel Müdürlüğü adına, yangın, hırsızlık ve doğal afetlere karşı sigorta ettirmek ve her türlü sigorta giderlerini ödemekle yükümlüdür. Taşınmaz üzerindeki bina, tesis ve eklentilerde kullanılacak, Elektrik, Su varsa doğalgaz ve benzerlerinin, sayaçlarını almak, abonelik işlemlerinde çıkabilecek her türlü masraf, vergi harç, katılım payı vs. giderlerini ödemek ve bunlara ilişkin tüm kuruluşlarda kendi adına abone olmak ve sözleşme düzenlemekle yükümlüdür.

7 - Taşınmazı kiralayan ile Noter'den tasdik edilecek Kira Sözleşmesi ve eki" Vakıf Taşınmazları Kiraya Verilme Genel Şartnamesi" ne uygun olacak düzeyde mali durumu muteber gelir belgesi bulunan iki kefil alınacaktır. Kefillerin mali durumu sözleşmenin gereği mali yükümlüğü karşılamalıdır. Gerekirse ilgililerden ek belgeler istenecektir. Kira bedelinin tamamının defaten ödenmesi halinde kefil şartı aranmamaktadır.

8 - İhale üzerinde kalan şahıs veya şirket yasal süresi içerisinde sözleşme yapmadığı takdirde geçici ve ek teminatları bütçeye irat kaydedilir ve bir yıl süre ile İdaremizin hiç bir ihalesine katılamaz.

9 - İdareye kira sözleşmelerinden doğmuş olsun veya olmasın herhangi bir borcu olanlarla, haklarında tahliye kararı bulunanlar ile sözleşme yapılmaz. Ancak, idareye herhangi bir borcu olmayanlar, haklarında kesinleşmiş yargı kararının infazı veya rızaen tahliyelerinin üzerinden bir yıl geçmesi halinde sözleşme yapılabilir.

10 - Okul ve ibadethaneye 200 metreden yakın olan vakıf taşınmazda, Kafe, Kıraathane, Müzik Evi vb. yer olarak çevreyi rahatsız edici gürültülü işler yapılmayacaktır.

11 - Kamu ihalelerinden yasaklılar bu ihaleye kesinlikle iştirak edemezler. Katılmış olsalar dahi sözleşme yapılamaz.

12 - Taşınmaz mevcut durumlarına göre belirlenen muhammen bedeller üzerinden ihale edilmekte olup; her türlü tamirat, tadilat v.b. işlemler ile bunlara ait masraflar ,(yapım onarım -ruhsat vb. işlemler) kiracıya aittir. İdareden taşınmazların kusur veya eksiklikleri ileri sürülerek tamirat v.b. işlemler için herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.

13 - Kiraya verilen mazbut vakıflara ait taşınmazın, kira bedelleri 5737 S. Kanunun 77. Mad. ve 5035 S. Kanunun 48/4.d bendine göre kira stopajından muaftır.

14 - İhale uhdesinde kalmayan katılımcıların ve ihalesi üzerinde kalan katılımcıların sözleşme düzenleyerek Kati Teminatı ile ihale masrafları vs. giderlerini ödemesi halinde Geçici ve Ek Teminatının iadesi, ilgilisinin dilekçe ile bildireceği banka hesaplarına yatırılacaktır.

15 - İhale 2886 sayılı Yasa’nın ilgili hükümleri gereğince yapılacak olup, İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespite serbesttir.

İrtibat Tel: (0322) 453 21 77 - (0322) 459 23 25 - Faks: (0322) 458 17 21

İlan olunur.



Geri Dön