26 / 11 / 2024

Adana Yüreğir yerinde dönüşümle değişiyor!

Adana Yüreğir yerinde dönüşümle değişiyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede yapılan kentsel dönüşümden tutun da sosyal belediyeciliğe kadar bu zamana kadar yaptıkları hizmetleri Haber Müdürümüz Serden Çevik'e anlattı.






Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede yapılan kentsel dönüşümden tutun da sosyal belediyeciliğe kadar bu zamana kadar yaptıkları hizmetleri Haber Müdürümüz Serden Çevik'e anlattı.


HIZLA BAŞLADIK


Kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğu İlçemizde 60.993 adet bina, 141.897 adet konut (bağımsız bölüm), 17.000 adet işyeri bulunmakta. Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemiz. Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflemiş olup, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla başlattık. Anlayacağınız ilçemiz hızla bir dönüşüm yaşıyor" dedi.


 


VATANDAŞA GİDİYORUZ
 


Yüreğir'de başlattıkları kentsel dönüşüm hamlesini anlatan Başkan Mahmut Çelikcan, bunu yaparken vatandaşın önüne somut bilgilerle gittiklerini anlattı. Başkan Çelikcan, "Bizim kentsel dönüşümlerimiz yerinde dönüşümdür. Dönüşüm için hazırladığımız projeleri önce vatandaş bilgilendirme toplantıları yaparak ortaya koyuyoruz. Daha sonra anlaşma görüşmelerinde birebir hak sahipleri ile projeyi detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Vatandaşın önüne somut bilgiler ile gittiğimiz için uzlaşma sağlanıyor" diye konuştu.


 
AMAÇ ÇAĞDAŞ MEKANLAR OLUŞTURMAK


 


Kentsel dönüşümü yaparken her şeyi düşünerek hareket ederek yaptıklarını anlatan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Dönüşüm projelerimizde depreme dayanıklı, yaşanabilir çağdaş mekânlar oluşturmak, sosyal donatı alanlarını (eğitim, sağlık, dini tesis, sosyal ve kültürel tesisi, spor tesisleri vb.) arttırmak, ulaşım sorunlarını çözmek, yeşil alanları arttırmak, emniyetli mekânların oluşturulması ile suç oranlarının kontrollü bir seviyeye düşürülmesini sağlamak, çevreye duyarlı mekânlar oluşturmak ( Merkezi sistem ısıtma ve soğutma, görüntü ve gürültü kirliliğinin önlenmesi), toplu taşıma, otopark, araç bisiklet ve yaya yollarını düzenlemek, engelli vatandaşlara uygun mekânlar oluşturmak en büyük hedefimizdir'' ifadelerini kullandı.


 


YERİNDE DÖNÜŞÜM


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaptıkları kentsel dönüşümü yerinde yaptıklarına değinerek "Vatandaşlarla görüşmelerimiz bittikten sonra inşaat yapım aşamasına gelindiğinde hak sahiplerine kira bedellerini ödeyerek evlerini boşaltıyoruz. İnşaat bitiminden sonra evlerini teslim ediyoruz. İlçemizde Kışla 1. etabı bu şekilde tamamladıktan sonra hak sahiplerinden arta kalan daireleri  TOKİ  ile görüşerek satışını yaptırmadık. Çünkü Kışla 2. etapta yine yerinde dönüşüm yaptığımızdan Kışla 1. etaptan artan daireleri Kışla 2. etaptaki vatandaşlarımıza sunarak hem kira sorununu çözmüş oluyoruz, hem de vatandaşlarımız yine eskiden olduğu aynı komşularla birlikte oturmuş oluyorlar'' şeklinde konuştu.


 


 SOSYAL BELEDİYECİLİK


Göreve geldikleri günden bu yana sosyal belediyeciliğe çok büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Çelikcan, '' Yüreğir'e 'Hoşgeldin Bebek' 2011 Yılından bu yana 15 bin aile ziyaret edildi. 'Belediyeniz Yanınızda' projesiyle oluşturdukları özel ekiplerle hasta, yaşlı ve kimsesizlere yardımcı oluyor. Özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekipler önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet veriyor. 2013 yılından bu yana 7000 ziyaret edildi.  Her yıl Ramazan ayında düzenlenen 'Sokak İftarları' ile her gün bir mahallede iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte açıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımında bulunuyoruz'' dedi.


 
'KÜLTÜR EVLERİ AÇTIK'


Açtıkları Kültür Evlerini anlatan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmur Çelikcan, "11 Adet Kültür Evini hizmete açarak Yüreğir halkının hizmetine sunduk. Buralardan her yıl 30 bin Yüreğirli faydalanıyor. 83 farklı branşta, mesleki, eğitsel, sertifikalı kurslar, aile içi iletişime yönelik seminerler, evlilik öncesi, okul öncesi gibi bilgilendirme seminerleri, istihdama yönelik bilgisayar, kaynak, aşçılık kuaför, giyim-nakış kursları'' diye konuştu.


 


 


KÜLTÜR MERKEZİ


Kentte en büyük Kültür Merkezini açtıklarına değinen Başkan Çelikcan, "Adana'nın en büyük Kültür Merkezi Yüreğir'de hizmete açıldı. Adana'ya değer katan bir eser olan Yüreğir Kültür Merkezi 1000 kişilik konferans salonu ve 2 adet 200 kişilik çok amaçlı salondan oluşuyor. Yüreğir Kültür Merkezi Adana'da sosyal ve kültürel açıdan önemli bir eksikliği gidermektedir" diye anlattı.


 


TAZİYE EVLERİ


Başkan Çelikcan, ''Yüreğir de yaşayan vatandaşların yaşamlarında önemli bir yer tutan taziye geleneğini daha iyi şartlarda ve ortamlarda gerçekleştirmeleri amacıyla 17 adet 'Taziye Evi' yapıldı. Yenileri yapılamaya devam ediyor'' ifadelerini kullandı.


 


MİSİS GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR


Başkan Çelikcan, ''24 Eylül 2012 tarihinden itibaren  Adana  Müzesi başkanlığında, İtalya Roma Ulusal Araştırma Konseyi Prof. Dr. Anna Lucia D'Agata,  Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda arkeolojik kazılara başlandı. Kazılar devam ediyor'' diye konuştu


 


SU DEĞİRMENLERİ RESTORE EDİLİYOR


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ''Misis'te bulunan Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970'li yıllara kadar kullanılan 2 su değirmenini restore edip çevre düzenlemesi yapılarak eski özgün yapısına kavuşturacak. Bununla ilgili olarak ihale aşaması tamamlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı'' dedi



Adana Beş Ocak


Geri Dön