17 / 05 / 2024

Adana Yüreğir'de ASKi'ye vatandaş isyan etti!

Adana Yüreğir'de ASKi'ye vatandaş isyan etti!

Solaklı Cumhuriyet Mahallesi sakinleri taşan kanalizasyondan yayılan koku yüzünden evlerine giremez oldu. Vatandaşlar, "ASKİ sorunumuzu çözmüyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" dedi.



Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Solaklı Cumhuriyet Mahallesi 5191 Sokak'ta yaşayanların başı tıkanan kanalizasyonlarıyla dertte. Tıkalı olduğu için taşan ve çevreye çok ağır koku yayan kanalizasyon arızasının haftalardır giderilmediğini söyleyen sokak sakinleri, "Bu konuda defalarca ASKİ'ye başvurduk ama bugüne kadar ne gelen oldu ne giden. Aradığımızda bize, 'Aracımız müsait değil. Lüsait olunca geleceğiz' diyorlar ama verilen sözler yalan çıkıyor" diye tepki gösterdi. 


"ÇOCUKLARIMIZ HASTA" 

Bir sabah uyandıklarında sokak içerisindeki tüm evlerin bağlı olduğu kanalizasyonun taştığını ve lağım sularının çevreye yayıldığını belirten mahalle sakinleri, "Durumu hemen Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdik. ASKİ'ye yönlendirdiler. Oradaki görevliler, 'Tamam geliyoruz' dedi ama gelen-giden olmadı. İnanın haftalardır bu pis koku içinde yaşam sürüyoruz. Çocuklarımız hastalandı. Perişan haldeyiz. Salgın bir hastalığın bizi vurmasından endişe ediyoruz" diye konuştu. Tıkanıklığın, çapı küçük borudan kaynaklandığını söyleyen vatandaşlardan Erdal Çeliker, "Bu sokağın boruların yeniden değişmesi ve büyük çaplı bir boru takılması gerekiyor. Sokağımıza kokudan girilemiyor. ASKİ'den 10 gün önce gelip baktılar, tıkanıklığın giderilmesi için büyük araç getireceklerini söylediler ve bir daha geri gelmediler. Her gün arıyoruz bize 'Aracımız müsait değil' diyorlar" dedi. 


Sabah Güney



Geri Dön