02 / 05 / 2024

Adana'da 14 mahallede kanalizasyon çalışmalarına başlandı!

Adana'da 14 mahallede kanalizasyon çalışmalarına başlandı!

Adana Büyükşehır Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TD8 drenaj kanalı kenarı kanalizasyon inşaatı yapım işine başladı. Kanalizasyon 78 metre çapında ve 1600 mm uzunluğunda olduğu bildirildi.



Adana Büyükşehır Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TD8 drenaj kanalı kenarı kanalizasyon inşaatı yapım işine başladı 78 metre uzunluğunda 1600 mm çapında, 30 metre uzunluğunda 1400 mm çapında, 183 metre uzunluğunda 1200 mm çapında ve 71 metre boyunca da 800 mm çapında borular kullanılacak. Ayrıca 143 metrelik yatay delgi çalışması için 2000 mm çapında boru döşenecek. Deşarj noktası için ise 2000 mm çapında boru döşemesi yapılacak. 

14 tane mahallenin kanalizasyon ile ilgili sorunlarını çözecek kapsamlı çalışma hakkında açıklama yapan  Adana  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, " Kuzey Adana 'da yoğun bir yerleşim mevcut. İller Bankası bölgesine zamanında yapılan ve tam dolu olarak çalışan kollektör hatları artık yetersiz kalıyor. Bu durum da ne yazık çevreyi önemli ölçüde rahatsız ediyordu. Bu sorunları çözebilmek adına büyük bir proje geliştirdik ve uygulamaya koyduk. 

İnşallah vatandaşlarımızın kanalizasyon bağlantıları nedeniyle yaşadığı sorunlar bir daha yaşanmayacak. Biz hizmet için varız. Bu konuda da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de destekleri sayesinde üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi. 

2000 mm çapında betonarme borularla yapılacak olan yeni kollektör hattı, havaalanı civarındaki deşarj noktasından başlayıp güneyde D400 karayolu ve Devlet Demiryolları hattını yatay delgi metodu ile enine geçerek kuzeye doğru ilerleyecek. 

Oradan Kıyıboyu'nun kuzeyinden geçen mevcut baksa bağlanarak Toros, Yurt, Huzurevleri, Belediyeevleri, Kurttepe, Yeşilyurt, Pınar, Gürselpaşa, Demetevler, Aydınlar, Fevzipaşa, İkibinevler, Bahçeşehir ve Yeşiloba Mahalleleri'nin ve sanayi kuruluşlarıyla birlikte tüm işyerlerinin atıklarını alarak Batı Atıksu Arıtma Tesisleri'ne götürecek.


Adana Express


Geri Dön