11 / 05 / 2024

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...



ADANA'DA 6.0'DAN BÜYÜK DEPREM OLUR MU? 

Adana'da 6 büyüklüğü ve üzerinde deprem olma olasılığının çok küçük olsa bile hala olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şerif Barış, "Ancak, şu ana kadar olan büyük artçılar muhtemelen meydana geldi, bundan sonra daha hafif ölçekte ve sayıları gün geçtikçe azalacak artçılar olmaya devam edecek" dedi ve zaman ilerledikle artçıların çoğunun hissedilmeyeceğinin altını çizdi. 

Barış, Kahramanmaraş depremlerinden aktarılan gerilmeye göre, Adana'da büyük bir deprem olmasının çok küçük bir olasılık olduğunu belirtti. 

Açıklamasında "Kuzey  Adana  dediğimiz yer hem Göksun, hem Savrun fayı denilen bölgeler ve civarı oluyor. Artçı depremlerde bu deprem için 4-5 büyüklüğüne kadar olabilecek depremlerdir" ifadelerini kullanan Barış, bu etkinliğin yaklaşık 1.5 sene daha sürebileceğini aktardı.

Adana da 6 dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış tan son dakika açıklaması geldi!

Aktarılan gerilme doğrultusunda 7 veya daha büyük bir depremin olasılığının çok düşük olduğuna vurgu yapan Şerif Barış, 'Adana'da büyük risk var diyorlar şu an transfer etmiş deniliyor sizin fikriniz nedir?' sorusunu da yanıtladı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Adana'ya aktarılan önemli bir gerilme olmadığını söyleyen Barış, ötesi için çok detaylı çalışma yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. 

Büyük İstanbul depreminde 2 milyon kişi sokakta kalacak: Megakentteki binaların yüzde 25’nin kullanılamaz hale gelecek!

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi! O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor! Hemen alın!

BİM'de 8 parça çelik tencere seti 1.249 TL, kasap bıçağı, et kesme bıçağı 34,50 TL'ye düştü! 


Geri Dön