29 / 04 / 2024

Adana'da Afet Riski Altındaki Alanlar açık arttırma ile satılıyor!

Adana'da Afet Riski Altındaki Alanlar açık arttırma ile satılıyor!

Adana Çukurova'da Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin Açık Arttırma Usulü İle Satışı gerçekleştirildi...




6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin Açık Arttırma Usulü İle Satışı başlıklı 15/A maddesi gereğince, Tapu kaydında Çukurova İlçesi, Yurt Mahallesi, 9116 ada, 2 nolu parselde yer alan arsa ile ilgili yapılacak işlemlerde, sahip oldukları hisseler oranında paydaşların üçte iki çoğunluğun sağlandığı, ancak oybirliği ile karar alınamamasından dolayı, karara katılmayan paydaşların hisselerinin açık arttırma usulü ile paydaşlar arası satışı, İl Müdürlüğü tarafından 03 Temmuz 2014 tarihinde İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu tarafından gerçekleştirildi.


Satışın gerçekleşebilmesi için İl Müdürlüğü bünyesindeki Bedel Tespit ve Satış Komisyonu önce hissedarların belirlenmesini sağlamış, ilgili tapuda gerekli düzenlemeleri sağlayarak, Nüfus Müdürlüğü aracılığı ile adres çalışmalarını gerçekleştirerek, 56 hisseli parselin parsel sahiplerine kısa sürede ulaşılmaya çalışmış ve gerekli bedel tespiti çalışmalarını yaparak işlemleri satış aşamasına taşıdı. Adana'da ilk kez gerçekleşen çok hisseli satışta 44 hissedarın hissesi anlaşan paydaşlara satıldı.


Satış esnasında Bedel Tespiti ve Satış Komisyonunca öncelikle gerekli açıklamalar yapılarak, Komisyonca tespit edilen bedel üzerinden satış başlatılmış ve yapılan pey artırımlar sonucunda, en yüksek bedeli teklif edene hisseler satıldı.


Geri Dön