28 / 04 / 2024

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.



Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Apartmanı'nın, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ilk depremde yıkılması ve 56 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili tutuklanan Ali Şevik ve hakkında yakalama kararı olan firari Mustafa Çampınarı hakkında  Adana  Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar da tamamlandı.

Adana da depremde yıkılan Zeray Apartmanı nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Paylaşılan detaylara göre, sanıklar hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanmış olan iddianame, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede bulunan bilirkişi raporunda, söz konusu apartmanın inşa edildiği zeminde, binayı taşıma yükü açısından herhangi bir sorun bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Hazırlanan raporda, Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasında zeminden kaynaklanan bir sebebin bulunmadığı bilgisi yer alarak, "Binadan alınan beton ve çelik numunelerinin, binanın inşa edildiği senede yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, yapılan kusurlu imalattan kooperatifin kurucuları arasında yer alan ve 2. başkanı Ali Şevik ile fenni mesul inşaat mühendisi Mustafa Çampınarı'nın sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi.


Geri Dön