04 / 05 / 2024

Adana'da icradan satılık maden işletme ruhsatı!

Adana'da icradan satılık maden işletme ruhsatı!

Adana İcra Dairesi, Adana İli, Aladağ İlçesi, Kaltardağı Mevkiinde yer alan 2 bin 339 hektar alanda maden işletme ruhsatını satışa sunuyor



Adana İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ALADAG /  Adana  ICRA DAIRESİ'NDEN
TAŞINMAZ (MADEN İŞLETME RUHSATI)
AÇIK ARTIRMA İLANI

2011/92 TLMT. 

Satılmasına Karar Verilen Maden İşletme Ruhsatının Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

Taşınmazın Bilgileri: Maden (Krom) İşletme Ruhsatı
Taşınmazın (Ruhsatın) Adresi: Adana İli Aladağ İlçesi Kaltardağı Mevkii
İşletme Ruhsat No: IR:6583
İşletme Ruhsatı Sicil No: 2743 8
İşletme Ruhsatı Erişim No: 2201128
Ruhsat Sahasının Yüzölçümü (Alanı) : 2339,19 Hektar

Maden İşletme Ruhsat Sahasının Özellikleri ve Hali Hazır Durumu:

Satışa konu maden işletme ruhsat sahası alanında mostra veren birimler Mesozoyik yaşlıdır. Yeşil, koyu yeşil, gri ve kahve renkli genellikle sert ve kırılgan olan birimden alman örneklerde, peridodit ve serpantinitin büyük çoğunluğu oluşturmaktadır. Maden işletme ruhsatı sahası içerisinde kromit cevherleri genellikle fılonlar şeklindedir. Ruhsat sahası içerisinde krom üretim çalışmalarının mostra (madenin yüzeyde görülmesi) takip edilerek yapılmıştır. Mostralar genellikle kuzey, güney ve güneydoğu ve kuzeybatı doğrultusundadır. Saha içerisinde maden işletilmek üzere alınan orman izinlerinin 15'ten fazla ocak olduğu tespit edilmiştir. Yapılan jeolojik prospeksiyonlarda sahada küçük çaplı olmakla birlikte fılonlara bağlı yaygın krom madeni oluşumlarını göstermektedir. Dissemine cevher zuhurlarında %15-20 tenörlü cevherleşme, nodüler ve bantlı cevherleşmelerde %20-25 cevherleşme gözlemlenmiştir. Yer yer parça cevherlerin oluştuğu kısımlarda %45'lere varan cevherleşmeler tespit edilmiştir. Maden işletme ruhsat sahasının değer tespiti krom cevherlerinin son yıllarda dünya pazarındaki durumu (fiyat ve arz-talep ilişkisi) dikkate alınarak yapılmıştır.

Takdir Olunan Kıymeti : Satışa konu maden işletme ruhsatının kıymetine tesir edebilecek bütün vasıf ve unsurlar göz önüne alındığında 1.800.000,00 TL (Birmilyon Sekiz Yüz Bin TL.) üzerinden satışa çıkartılmıştır.

KDV Oranı:%18

1. Satış Günü: 11/10/2011 14:30-14:40Salı
2. Satış Günü: 21/10/2011 14:30-14:40 Cuma

Yukarıda özellikleri yazılı maden işletme ruhsatı bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.

Satış Şartları:

1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte ALADAĞ ADALET SARAYI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI'nda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaktan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga pulu, KDV, alıcı adına tahakkuk eden 1/2 tapu harcı ve teslim masrafı alıcıya aittir. Tellaliye resmi ve taşınmazdan aynından doğan vergiler ile satıcı adına tahakkuk eden 1/2 tapu harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz-maden işletme ruhsatı üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddiaların dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicil-maden işleri genel müdürlüğü takyidatı ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İhaleye katılmak isteyen taliplilerin 3213 S'lı Maden Kanunu'nun 43/2. maddesinde "Maden işletme ruhsatını iktisap etmek isteyen talibin bu hakkın iktisabı için aranan kanuni şartları haiz olması lazımdır. Talip bu şartları haiz bulunduğunu, Bakanlıktan alacağı vesika ile ispat eder. İcra dairesi bu vesikayı ibraz etmiş olan talipler arasında satışı yapar" hükmü gereğince söz konusu vesika ile ihaleye katılabilir.

7- Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakta, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/92 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc.İf.K.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön