01 / 05 / 2024

Adana’da nitelikli konut dönemi başlıyor!

Adana’da nitelikli konut dönemi başlıyor!

Adana Gayrimenkul Sektörü araştırmasına göre kentte yeni yapılaşma özellikle Çukurova ve Seyhan ilçelerinde yoğunluk gösteriyor. Kent merkezinde 3+1, 4+1 ve 5+1 ağırlıklı konutların fiyatları bin 301 - bin 630 TL/m² aralığında değişiyor...



EVA Gayrimenkul Değerleme Yetkilisi Fatih Doğan’ın araştırmasına göre, Adana’da nitelikli konut projeleri kapsamında ciddi gelişmeler yaşanıyor. Bölgenin yaşam tarzı, sosyal ve demografik yapısının konut projelerini yönlendiren en önemli etkenler olduğuna dikkat çeken Doğan,  Adana  ilinin gelişmiş bir Anadolu kenti olduğunu, projelerde büyük alanlı ve iç dizaynı gösterişli konutların yoğunluk kazandığını kaydediyor. Bununla birlikte, Adana kent merkezindeki yapılaşmanın eski olması ve arazinin arsa arzına cevap verememesinin gelişimi kent merkezinden uzaklaştırdığını ifade eden Doğan, Adana’da konut sektörünün iki büyük ilçe olan Çukurova ve Seyhan ilçelerinde yoğunluk kazandığını söyledi.

 

KONUT VE AVM PARALEL ARTIYOR


Nitelikli konutların arttığı bölgelerde alışveriş merkezlerinin de artması normal bir süreç Multi Development tarafından Forum Adana olarak inşasına devam edilen 45 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezinin etrafında nitelikli konutlar yer alıyor. CarrefourSA alışveriş merkezi ve M1 Real alışveriş merkezlerinin çevresinde de nitelikli konut projeleri yavaş yavaş yerlerini almaya başlıyor. Diğer yandan, Adana’da otelcilik sektörü de hızla gelişiyor. Halihazırda faaliyet gösteren Hilton, Anemon gibi otel zincirlerinin yanı sıra Sheraton, Divan, Dedeman gibi otel zincirlerinin de yatırım aşamasında oldukları biliniyor.

 

ADANALILARIN TERCİHİ BÜYÜK DAİRELER


Bölgede inşa edilen konutlar kent merkezindekinin aksine yüksek katlı, ayrık nizam, otoparklı, güvenlikli ve sosyal aktivite alanlarına sahip sitelerden oluşuyor. Konutların kentlilerin geçmişten günümüze devam eden alışkanlıklarının izlerini taşıdığını ifade eden Fatih Doğan, genellikle oldukça geniş alanlı olarak 150 ile 300 m² arasında değişen büyüklüklerde, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde ve büyük balkonlu inşa edildiğini kaydediyor.

 

YILDIRAY GÖKKAYA/ Taraf Gazetesi 


Geri Dön