18 / 05 / 2024

Adana'da otel yatak sayısı yüzde 100 arttı!

Adana'da otel yatak sayısı yüzde 100 arttı!

ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkam Tayyar Zaimoğlu, Adana'nın nitelikli yatak kapasitesinin geçen 5 yıl içinde yüzde yüz artış sağlayarak 8 bine ulaştığını söyledi..



Adana turizminin canlanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Tayyar Zaimoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de Adanalı olmasının bunun için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Zaimoğlu, "Adana" daki yatak kapasitesi geçtiğimiz 5 yıl içinde yüzde yüz artış sağladı. Şu anda 8 bin nitelikli yatak mevcut. Yaklaşık 2 bin yatak daha, 2 yıl içinde devreye girecek. Bunların olması için diğer faktörlerin de devreye girmesi lazım. 

Sadece turizm alanında değil, sanayi, ticaret, tarım sektörlerinde de yatırımlarının olması ve bölgenin cazibe meıkezi haline getirilmesi gerekiyor dedi. 


YENİ MÜZE VE ARKELOLOJİK KAZILAR

Adana'da inşaatı suren müze kompleksi ve bölgede devam eden Anavarza kazılarının kent turizminin pazarlanması için önemli olduğunu belirten Zaimoğlu şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze kompleksi çalışması var. Sanıyorum birinci etabı 2015'in ilk aylarında devıeye girecek. 

İkinci etabın ihalesi yapıldı. O da devreye girdiği zaman Türkiye'nin en büyük müzesi devreye girmiş oluyor. Çünkü böyle bir çalışma kent turizminin tanıtılabilmesi ve pazarlanabilmesi açısından önemli biı faktör. 


Adana ve çevresinde yaklaşık 6 kazı yapüıyor. Bu kazı çalışmaları ile 4 bin yıllık tarih ortaya çıkarılıyor. Bunların en başında Anavarza geliyor. Anavarza, medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak üzerinde olan ticari bir kenttir. Bir diğer konu da Adana'nın eski yerleşim yerlerinden biri olan Tepebağ. 

Burada Tepebağ ve Ulucami Mahalleleri içinde tadilatlar başladı. Birçok mekan Biiyukşehir Belediyesi tarafından ve bazı özel sektör tarafından yapılıyor." 


Hürriyet ek


Geri Dön