27 / 04 / 2024

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.



Adana'da dün gözaltına alınan silahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarım arazilerine zorla el koydukları ve 30 suça karıştıkları iddia edilen silahlı suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Örgüt mensuplarının Milli Emlak Genel Müdürlüğünden kiralanan tarım arazilerine de el koydukları bildirildi.

Yaklaşık olarak 400 dönüm araziye zorla el koyan zanlıların, tehdit ettikleri kişilere arazilerin kendilerine ait olduğunu söyledikleri, ekim yapanların ürünlerini hasat edip sattıkları, daha sonra kendi ürünlerini ektikleri iddia edildi.

Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Operasyon görüntüleri basınla paylaşıldı

Emniyet Müdürlüğü, operasyonda kullanılan dronenin kaydettiği görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaştı.

Görüntülerde aralarında özel harekat personelinin de bulunduğu çok sayıda ekibin Emniyet Müdürlüğünden çıkarak adreslere operasyon düzenlemesi ve yakalanan şüphelilerin polis araçlarına bindirilmesi bulunuyor.

Adana polisi, tarım arazilerine zorla el koydukları ve 30 suça karıştıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlemiş, örgüt elebaşı olduğu öde sürülen Gökhan Ş'nin de aralarında olduğu 15 zanlı gözaltına alınmıştı. Adreslerde yapılan aramada bir kalaşnikof ve 7 tabanca ele geçirilmişti.


 


Geri Dön