18 / 05 / 2024

Adanalılar 5 Ocak Stadı'nın yeşil alan olmasını istiyor!

Adanalılar 5 Ocak Stadı'nın yeşil alan olmasını istiyor!

Kent Sorunlarını ve Yatırımları izleme Komisyonu göreve başladı. Başkanlığını İnşaat Mühendisi H. Çağdaş Kaya'nın yaptığı komisyon özellikle kente dair sorunları takip ederek çözüm yolları sunmayı amaçlıyor.




İnşaat Mühendisleri Odası  Adana  Şubesi 20. çalışma dönemi kapsamında oluşturduğu Kent Sorunlarını ve Yatırımları izleme Komisyonu göreve başladı.  Başkanlığını İnşaat Mühendisi H. Çağdaş Kaya'nın yaptığı komisyon özellikle kente dair sorunları takip ederek çözüm yolları sunmayı amaçlıyor. 


Son günlerde tartışılan en önemli kent sorunlarından biri olan 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunun yerine AVM yapılması konusuyla ilgili net ifadeler kullanan Kent Sorunlarını ve Yatırımları İzleme Komisyonu Başkanı Kaya. "Yeni stat yapılınca mevcut stadın yerine AVM yapılmasına, bu alanın beton yığını olmasına karşıyız. Halka açık. insan odaklı, yeşil alan özelliği olan her projeye ayığız. Ancak beton yığınına özellikle AVM ve konuta karşıyız" di ve konuştu. 


"YENİ STADIN YERİ TEKNİK OLARAK DOĞRU" 

Yeni stadın şehrin merkezinden uzak bir yere taşınmasının uygun olduğunu belirten Kaya. "Stadın şehir merkezinde olmasının, belirli zamanlarda da olsa hem trafiğin aksaması hem de nitelikli kent yaşama olumsuz etkileri vardır.

Onun için stadyumun şehrin dışında olmasına itirazımız yok" dedi. Yeni stada metronun gidip gitmemesi sorusuna ise "İMO olarak ulaşımda, lastik tekerlekli araçlardan ziyade hafif raylı sistem ve metro gibi toplu taşıma araçlarına öncelik verilmesinden yanayız" dedi. 


Adana Son Nokta


Geri Dön