03 / 05 / 2024

Adana’nın konut sorunu Ankara’ya taşındı!

Adana’nın konut sorunu Ankara’ya taşındı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, acil çözüm bekleyen sorunlarla ilgili dosyayı koltuğunun altına alıp Başkent’in yolunu tuttu. Vali Demirtaş bakanları ziyaret etti, sorunlara çözüm aradı



Adana Valisi Mahmut Demirtaş, acil çözüm bekleyen sorunlarla ilgili dosyayı koltuğunun altına alıp Başkent’in yolunu tuttu. Vali Demirtaş bakanları ziyaret etti, sorunlara çözüm aradı.


Adana'nın acil çözüm bekleyen sorunlarını tespit ettikten sonra bunları dosya haline getiren Vali Mahmut Demirtaş, Ankara'da bakanların kapısını çaldı. AK Parti  Adana  Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı'yı yanına alan Vali Mahmut Demirtaş, "İki bakanımıza, bir müsteşarımıza ve  TOKİ  Başkanımıza ziyaretlerde bulunduk. Sıkıntılarımızı aktardık. Her türlü desteği vereceklerine dair söz aldık. Adana'ya mutlu döndük" dedi.


ÖMER ÇELİK'TEN DESTEK

Vali Demirtaş, Başkent'te ilk olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in kapısını çaldı. Adana'nın gelişip, kalkınması ve sorunlarının giderilmesi konusunda gösterdiği ilgi ve duyarlılıktan dolayı AB Bakanı Ömer Çelik'e teşekkür eden Vali Demirtaş, "Sayın bakanımız milletvekili olarak temsil etmekten büyük gurur duyduğu Adana'nın sorunlarının el birliğiyle çözümü konusunda gereken desteği vereceğini söyledi. Bu bizi mutlu etti" diye konuştu.


FARUK ÖZLÜ'YÜ ZİYARET ETTİ

Maliye Bakanlığı müsteşarından sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'yü ziyaret eden Vali Demirtaş, kentin genel durumu ile gerçekleştirilmesinin yararlı olduğu tespit edilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bakan Dr. Faruk Özlü ise, bakanlık olarak Adana'ya büyük önem verdiklerini, kentteki yatırım ve teknoloji olanaklarının geliştirilmesi yönündeki çalışmaların titizlikle uygulandığını ve takip edildiğini söyledi.


TOKİ KONUTLARINA DEVAM

Vali Demirtaş'ın son durağı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın makamı oldu. Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Adana'da gerçekleştirilen konut ve sosyal donatı yatırımlarından dolayı TOKİ Başkanı Turan'a teşekkür etti. Tamamlanan konutların etap etap satışa çıktığını belirten Turan, konut ihtiyacını karşılamaya devam edeceklerini belirtti.


Sabah


Geri Dön