27 / 04 / 2024

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması tartışması yargıya taşındı!

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması tartışması yargıya taşındı!

Ankara Bulvarının trafiğe kapatılması tartışmasında karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara ili ve ilçeleri Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği arasındaki gerginlik yargıya taşındı.




Geçtiğimiz ay yaşanan  Ankara  Bulvarının trafiğe kapatılması tartışmasında karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara ili ve ilçeleri Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği arasındaki gerginlik yargıya taşındı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkam Tezcan Karakuş Candan ve odanın yönetim kurulu üyeleri, Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği ve Dernek Başkanı Kurtuluş Kara hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, tehdit ve hakaret suçu nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Burosu'nda ifadeye çağrılan dernek başkanı Kara da. Candan hakkında suç duyurusu gerçekleştirdi. 



BEL-KA ÇALIŞANLARI İDDİASI 


Candan ve yönetim kurulu üyeleri, savcılığa verdiği dilekçede. "Odanın bulunduğu binaya gelmek suretiyle açıkça hakaret ve tehdit eden ifadeleriyle hiçbir şekilde ifade ve demokratik tepki gösterme özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek protestonun Büyükşehir Belediye Başkanı'mn BEL KA işçileri olduğu tespit edilmiştir. Oda önüne gelen kişilerin seçümiş ve görevlendirilmiş kişüer olduğu ve odayı hedef almak suretiyle zarar vermeye geldiği aşikardır" ifadelerine yer verdi. 

Hazırladıkları dilekçeye oda önünde gerçekleşen protestoya katıldıkları iddia edilen BEL-KA işçilerinin fotoğraflarım eldeyen Mimarlar Odası Ankaıa Şubesi, kamu davası açılmasını talep etti. 



TUVALET PROJESİ ÇİZSİN 


Ankara ili ve ilçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Demeği Başkanı Kurtuluş Kara da. Candan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Ankara Hürriyet'e konuşan Kara. Mimarlar Odasının suç duyurusunda BEL-KA işçileri olduğu iddia edilen şahısların halk otobüsü şoforleri olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Biz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kesinlikle hakaret ve tehdit etmedik. Biz sadece Ankara halkının ve esnafın hakkım 'Yol kapatılmaz, açılır' diyerek savunduk. Tezcan Hanım ı seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Bu konularla uğraşmasın. Bizim esnaf olarak duraklarda tuvalet ihtiyacunız var. Öncelikle onun projesini çizsin."



ODA ÖNÜNDE YUMURTALI PROTESTO YAPMIŞLARDI 


ANKARA 5. idare Mahkemesinin AOÇdeki imar ve nazım imar planlarının iptal edilmesi kararının ardından Buyukşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Ankara Bulvar ı'nı kapatma kararı almışü. Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaıann ardından AOÇ'deki planlar için iptal davası açarı meslek odalarını suçlamıştı. Ankara ili ve ilçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Demeği de kapatma kararım Mimarlar Odası Ankara Şubesinin önüne giderek yumurtalı protesto gerçekleştirmişti. 




Hürriyet Ankara


Geri Dön