25 / 05 / 2024

Adania Yatırım, Çukurova'ya dünyadan yatırımcı çekecek!

Adania Yatırım, Çukurova'ya dünyadan yatırımcı çekecek!

Son Grup bünyesinde önemli projelere imza attıklarını ifade eden Cihangir Son, edindikleri deneyimlerin ve çevrenin avantajıyla Çukurova Bölgesi'ni dünyaya tanıtmak istediklerini, bu amaçla da Adania Yatırım'ı kurduklarını söyledi.




Son Grup bünyesinde önemli projelere imza attıklarını ifade eden Cihangir Son, edindikleri deneyimlerin ve çevrenin avantajıyla Çukurova Bölgesi'ni dünyaya tanıtmak istediklerini, bu amaçla da Adania Yatırım'ı kurduklarını söyledi. 


Son, yeni kurduğu Adania Yatırım şirketiyle yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmeyi hedefliyor. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye şehirlerini içine alan Çukurova Bölgesi'ne yabancı sanayi yatırımlarını çekmek için Adania Yatırım'ı kurduğunu söyleyen Cihangir Son, kendisinin yetiştiği Çukurova topraklarına bu yolla hizmet etmek istediğini belirtti. Son, "Ben ve ailem  Adana  kökenliyiz. Ticari hayatımıza ilk olarak Adana ve Mersin'de başladık. İşler gelişince İstanbul'a geldik. Her işadamın doğup büyüdüğü bölgeye sahip çıkmasını, o bölgeyi kalkındırması için gerekli özveriyi ve çalışmayı göstermelerini istiyoruz. İstanbul'da Türkiye'nin güneyinden, doğusundan, batısından gelip İstanbul'da iş yapan şirketler var. Biz de her işadamının kendi büyüdüğü bölgeyi geliştirmesi ile Türkiye'nin her bölgesinin eşit seviyede büyüyeceğini, böylelikle Türkiye'nin daha hızlı büyüme kaydedeceğini düşündük. Tam da bu noktada işe koyulduk. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye şehirlerini içine alan Çukurova Bölgesinin kalkınması için giriSon Grup olarak 20 yıl içinde Türkiye'de önemli projelere imza attıklarını kaydeden Cihangir Son, ulusal ve uluslararası alanda geniş bir çevreye sahip olduklarını bildirdi. Son, "Biz Türkiye'de yerli ve yabancı, ciddi işler yapan, kurumsal kimliğe sahip, istikrarla büyüyen şirketler ile diyalog içindeyiz. Bu diyalogu Adania Yatırım olarak Türkiye şimlerde bulunduk, bulunuyoruz" diye konuştu. 


Katma değer yaratacak yatırımlara ihtiyaç var Çukurova Bölgesi'nin tarım, otomotiv, enerji, gıda, sağlık, bilişim, makine, maden, sağlık, turizm, gayrimenkul, altyapı, ulaşım ve lojistik gibi birçok alanda avantajlı bölge olile ilgisi olan yabancı yatırımcılara, şirketlere fayda sağlaması için kullanıyoruz. Bu çevrenin avantajlarından da yararlanarak Adania Yatırım, böylece Çukurova Bölgesi'ni birçok yerli ve yabancı şirketlere tanıtıyoruz.


Uluslararası fuarlar, konferanslar, işbirliği toplantıları, özel görüşmeler bu tanıtımın birer öğesi" ifadelerini kullandı. 

duğunu anlatan Son, Çukurova'nın, gelecek dönemde yapılması planlanan yatırımlarla Türkiye'de bölgesel kalkınmada potansiyeli en yüksek bölge olduğunu vurguladı. Çukurova Bölgesi'nde nüfusun arttığını ve bu nüfus artışına bağlı olarak da katma değer sağlayacak yatırımlara olan ihtiyacın da yükseldiğini ifade eden Son, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çukurova Bölgesi arsanın kolay bulunması, teşvikin yüksek, ulaşım ve trafiğin rahat, hava ve deniz liman alternatifinin olması, arsa maliyetleri ve hayatm ucuz, iklimin güzel ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerine yakın olması açısından sanayi yatırımı için ciddi yatırımlara teşvik edilen bir bölge. Ulaşım ve lojistik açısından, bölgede Türkiye'nin en büyük limanı olan ve Ortadoğu'nun dünyaya açüan kapısı olan Mersin Uluslararası Limanı, Adana Uluslararası Havaalanı ve TEM yollan ve demiryolları var." 'Bölgeye yatırım prestij sağlar' Gerek Adana'da, gerekse Mersin, Osmaniye ve Hatay'da üretim faktörleri açısından dev bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getiren Son, "Çukurova Bölgesi'ne yatırım yapmak Türkiye ekonomisinin büyümesine, yabancı yatırımcıların kar payının yükselmesine ve ülkede ve dünyada yatırımcı şirketlerin prestijlerinin artmasına katkı sağlayacak, ülkeler arası diyalogu güçlendirecek, gelecekte her iki tarafa da büyük kar ve katkılar sağlayacak adımlara yöneltecektir. 

Biz de Adanalı olarak vatanımıza karşı üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Daha atılacak çok adım var" diye konuştu. 


Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen ülkeler için sağlanan kolaylıkları yabancılara anlattıklarını ifade eden Son, "Çin, Kore, Japonya, Hindistan, Malezya gibi ülkelerin Türkiye'ye yatırım yaptıklarında üretimlerini AB ülkelerine gümrüksüz gönderme kolaylığı sağlanmaktadır. Bölgeye Hindistan, Rusya, Amerika, Ortadoğu, Avrupa, Uzakdoğu ülkelerinden ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Bu avantajlar bölgeyi yabancıların yatırım yapmaları için cazip hale getiriyor" diye konuştu. 


Dünya




Geri Dön