29 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Eylül 2019'dan beri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevi yapan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı görevine getirilen Adil Karaismailoğlu kimdiir?



Trabzon'da 1969 yılında doğan Adil Karaismailoğlu, Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında yapan Karaismailoğlu, Mayıs 1995'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde görevine başladı.

Karaismailoğlu, İETT Genel Müdürlüğünde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğünde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu müdür yardımcısı olarak çalışmalarına devam Karaismailoğlu, 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde görevine başladı.

Daha sonra Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirilen Karaismailoğlu, ulaşımla ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Karaismailoğlu, Temmuz 2016 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresinde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. 26 Nisan 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, Eylül 2019 yılından beri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babası.

Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu.


Geri Dön