28 / 04 / 2024

Adıyaman Eğriçay Köprüsü'nde sona gelindi!

Adıyaman Eğriçay Köprüsü'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın batı ile bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprü, Aralık ayı sonunda açılacak.



Adıyaman’ın batı ile bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi.


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı devam eden Eğriçay köprüsünde çalışmalarında önemli bir mesafe kat edildi. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprünün Aralık ayının sonunda trafiğe açılacağı bildirildi.

Sümerevler mahallesindeki Karaali Durağı’nın bulunduğu bölgeye yapılan ve Adıyaman’ın batıyla bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü konumundaki Eğriçay Köprüsü, şehir ulaşımında önemli bir ulaşım kolaylığı sağlayacak.


Yetkililerden alınan bilgiye göre, köprünün net açıklığının 100 metre, yerden yüksekliğinin 16 metre, genişliğinin ise 22 metre olduğu ve iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeritten ibaret olduğu öğrenildi.


Hürriyet Yerel





Bu haber Adıyaman Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:





Adıyaman’ın batıyla bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi.


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı devam eden Eğriçay köprüsünde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprünün Aralık ayının sonuna trafiğe açılacağı bildirildi.


Sümerevler Mahallesindeki Karaali Durağının bulunduğu bölgeye yapılan ve Adıyaman’ın batıyla bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü konumundaki Eğriçay Köprüsü, şehir ulaşımına da büyük katkı sağlayacak.


Yetkililerden alınan bilgiye göre, köprünün net açıklığının 100 metre, yerden yüksekliğinin 16 metre, genişliğinin ise 22 metre olduğu ve iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeritten ibaret olduğu öğrenildi. Yetkililer köprünün büyük bir kısmının bittiğini ve 2015 yılının sonuna doğru köprünün kısmen de olsa trafiğe açılacağını bildirdi.




Geri Dön