27 / 04 / 2024

Adıyaman kentsel dönüşüm bekliyor!

Adıyaman kentsel dönüşüm bekliyor!

Son yıllarda artan nüfusu ve gelişen şehircilik yapısı ters bir orantı gösteren Adıyaman'ın kenar mahallelerinin, şehir merkezinin önemli bir kısmının çarpık bir görüntü içerisinde olması kentin en büyük sorunlarından birisi oldu...



Son yıllarda artan nüfusu ve gelişen şehircilik yapısı ters bir orantı gösteren Adıyaman'ın kenar mahallelerinin, şehir merkezinin önemli bir kısmının çarpık bir görüntü içerisinde olması kentin en büyük sorunlarından birisi oldu. 


Son yıllarda şehircilik anlamında büyük yol kat eden Adıyaman'ın çarpık kentleşmeye hala bir çözüm bulamamış olması yapılan güzel işlerin gölgede kalmasına sebep oluyor. 

Adıyaman'da şehir merkezinde ve kenar mahallelerde yapılan onlarca binanın yan yana olmasına rağmen aralarında en az 3-4 kat fark bulunması, kaba inşası biten binanın boyasının yapılmaması, binaların gelişi güzel inşa edilmesi Adıyaman'ın, Türkiye'nin çarpık kentleşme yönünden ilk sıralarında yer almasına neden oluyor. Yetkililer konuyla ilgili kentsel dönüşüm adı altında bir çalışma başlatsa da çalışmaların ne zaman çözüme kavuşturulacağı merak ediliyor. 


Adıyaman Işık


Geri Dön