02 / 05 / 2024

Adıyaman Siteler Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor!

Adıyaman Siteler Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor!

Siteler Mahallesi muhtarı Refik Yücel, Adıyaman Belediyesi tarafından bazı mahallelerde başlatılacak olan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili Siteler Mahallesinin de bu kapsama alınmasını istedi.



Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Mara Mahallesi ve Turgut Reis Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağını belirten Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu'ya bir çağrı da Siteler Mahallesi muhtarı Refik Yücel'dan geldi.


Siteler mahallesinin birçok bölgesinde düzensiz yapılaşmanın olduğunu belirten Muhtar Refik Yücel deprem riski taşıyan bu yapıların acil birşekilde kentsel dönüşüm programına alınması gerektiğini ifade ederek "Özellikle yerleşim konusunda mahallemizin birçok bölgesi düzensiz ve dağınık. Tabi bu dağınıklıkla birlikte depreme dayanıksız evler bir hayli fazla. Bu yapılarla ilgili acil bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Şuan özel sektör, mahalle aralarında yer yer binalar yapıyor. Ancak bu binalar, genelde boş arsalar alınıp yapılıyor. Mahallemiz Adıyaman'ın en büyük mahalleri arasında yer alıyor. Bunun yanında orta direk sınıf dediğimiz ailelerin çok a2 yaşadığı bir mahalle. Söz konusu riskli evlerde maalesef mali yapısı iyi olmayan ailelere ait. 


Dolayısıyla bu ailelere özellikle Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu nun pozitif ayrımcılık yaparak, kentsel dönüşüm projesinde bu evlere öncelik tanıması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

"Kanalizasyonu olmayan sokaklarımız var" Öte yandan son zamanlarda yağan sağanak yağmurlar sonrası mahallesinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak da konuşan Refik Yücel, Siteler Mahallesi nin kış aylarında en çok mağduriyetin yaşandığı mahalleler arasında yer aldığına dikkat çekerek; "Bilindiği gibi bu kış bir hayli yağmur yağdı. Yağmurun zaman zaman aralıksız yağdığı günler oldu. Bu hava şartlarıyla birlikte mahallemizde bulunan birçok sokakta, irili ufaklı sel baskınları yaşandı. Özellikle cumartesi pazarının kurulduğu Karamusa Caddesi'nde ve caddeye bağlı birçok sokakta vatandaşlar, evinden çıkamadığı günler oldu. Muhtar olarak bu süreçte birçok kez belediyeden yardım istedik. 


Kısmen de olsa bazı sokaklara yağmur suyu ızgaraları yapılsa da büyük sorunlar halen devam etmekte. Belediye yetkililerinden özellikle istediğim gelecek kış mevsiminde aynı sorunların yaşanmaması için şimdiden bazı önlemlerin alınmasıdır. Özellikle yağmur sularının biriktiği sokaklarda bu sorunları tekrar yaşamamak için ızgaraların belirli bölgelere yapılması gerekiyor, Tabi bunun yanında en önemli sıkıntımız bazı sokaklarda halen kanalizasyon sisteminin olmamasıdır. Bu konuyla alakalı olarak birçok kez başvurularımız olmasına rağmen şuana kadar bir çalışmanın olmaması ve sıcak yaz mevsiminin yaklaşmasından dolayı hem bizleri hem de mahalle sakinlerini kara kara düşündürüyor. Özellikle bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Adıyaman'da Bugün


Geri Dön