03 / 05 / 2024

Adıyaman yeni otogar inşaatında son durum!

Adıyaman yeni otogar inşaatında son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, "Otogarın açılışı benimde tahmin etmediğim sebeplerden dolayı uzadı. Zarar edeceğimizi biliyoruz ama yine de otogarı açacağız" dedi.



Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, "Otogarın açılışı benimde tahmin etmediğim sebeplerden dolayı uzadı. Zarar edeceğimizi biliyoruz ama yine de otogarı açacağız" dedi.


Ülke ve Adıyaman gündemiyle ilgili merak edilen soruları Başkan Kutlu’ya yönelten Baykan Sarıkaya, programa 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı. Sarıkaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleşmesinden hemen sonra meydanlara çıkarak sonuna kadar halkla el ele milli iradeye sahip çıkan Belediye Başkanı Kutlu’ya söz verdi. Başkan Kutlu, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Adıyamanlıların bu süreçte büyük bir görevi hakkıyla yerine getirdiğini söyleyerek, “Hemşerilerimle gurur duyuyorum” diye konuştu.


- HEMŞEHRİLERİMLE GURUR DUYUYORUM

“Adıyaman halkı 15 Temmuz’da vatanına ve bayrağına ne kadar bağlı olduğunu gösterdi” diyerek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu şöyle devam etti: “15 Temmuz tarihimizin en kanlı, en karagecesiydi ama 16 Temmuz sabahı da en aydınlık sabahtı. Türkiye’nin her yerinde halk milli iradeye sahip çıktı. Ancak Adıyaman’daki demokrasi nöbetleri her yerden daha farklıydı. Her akşam Türkü Kürdü, Alevisi Sünnisi, her partiden, her yaştanAdıyamanlı meydanları tıklım tıklım doldurdu. Hassasiyetlerinden dolayı hemşerilerimle gurur duyuyorum.”


- SU SORUNU KOÇALİ BARAJIYLA ÇÖZÜLECEK


Programın devamında Adıyaman ağırlıklı konulara değinen Başkan Kutlu, program yapımcısı Baykan Sarıkaya’nın sorduğu bir soru üzerine, Adıyaman Belediyesi’nde sürdürülen FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan isimlerin detaylı bir şekilde soruşturulduktan sonra haklarında karar verildiğini ve soruşturma sonunda bazılarının yeniden göreve döndüğünü söyleyerek, hiç kimsenin olayı şahsileştirmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bu yaz sık sık kesilen içme suyu hakkında da konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, sorunun çözümü için ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını belirtti. Başkan Kutlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçmişte, 50 yıllık su sorunumuzun çözüldüğü yönünde yapılan açıklamalara rağmen bu yaz sular kesildi. Bunun öncelikli sebebi kuraklıktı ama asıl önemli sorun Havşeri’den gelen su için yapılan anlaşma gereği yaz ayları olan Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül’de dahil olmak üzere köylülere sulama hakkı olarak 350 litre su verilmesidir. Bu kanuni bir zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Orada bin 600 litre olan su kaynağı yaz aylarında 400 litreye kadar düşüyor. Köylüler bu su hakkını tamamen kullandıklarında bize ancak 50 litre su kalıyordu. Bundan dolayı da su sorununu ciddi şekilde yaşamak zorunda kaldık. Bu sorunun çözümü için ileriye dönük çalışmalarımız var. Havşeri’de 350 litre su hakkı olan köylülerin su ihtiyacını Çat Barajından karşılayabilmeleri için DSİ tarafından bir çalışma başlatıldı. Biz de bu çalışmayı yakından takip ediyoruz. Eğer DSİ tarafından sürdürülen bu tünel inşaatı tamamlanırsa köylülere verilen 350 litre su şehrimize gelecek. Bu da kısmi bir rahatlık sağlayacak. Ama kesin sonuç Koçali Barajıyla mümkündür. Koçali Barajında ihtiyacımızın on katı bir su tahsisi yaptırdık. Bu su gelene kadar kurak yerlerde su sıkıntısı çekmeye devam edeceğiz.”


- ZARAR EDECEĞİMİZİ BİLİYORUZ AMA YİNE DE O OTOGARI AÇACAĞIZ

Programda, halk tarafından büyük takdir gören şehir içi ulaşım hizmeti ile ilgili yeni müjdeler de veren Başkan Kutlu, okulların açılmasıyla birlikte 2. Çevreyolundaki yeni hatta otobüs ihtiyacının arttığını ve bundan dolayı bu hat için 8-10 adet büyük otobüs siparişi verdiklerini söyledi. Başkan, yeni hattın yanı sıra bulvarda da otobüs sayısını arttırarak şehir içi ulaşımını güçlendireceklerini dile getirdi.


Yapımı tamamlanan ancak açılışı yapılmayan otogar ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Kutlu, “Otogarın açılışıbenimde tahmin etmediğim sebeplerden dolayı uzadı. Daha önce bir firmaya ihaleyle işletmesini vermiştik ancak bu firmanın maliyeti karşılayamayacağını görünce ihaleyi feshettik. Bundan sonraki süreçte zarar edeceğimizi bile bile otogarın işletmesini belediye olarak biz üstlendik. Yeni bir pazarlık usulüyle firmalarla bir araya gelip, kısa süre içerisinde bu sorunu ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.


Programın devamında belediyeyi ciddi bir borçla devraldıklarını ancak bu borcun büyük bir kısmını ödediklerini söyleyen Başkan Kutlu, park çalışmaları, asfalt ve kanalizasyon çalışmaları ile temizlik çalışmaları hakkında da kısa bilgiler vererek, “Daha güzel ve yaşanabilir bir Adıyaman için ekibimle birlikte gündüz çalışıyoruz” dedi.


Adıyaman Günebakış Gazetesi


Geri Dön