27 / 04 / 2024

Adıyaman'a 150 yataklı yeni hastane!

Adıyaman'a 150 yataklı yeni hastane!

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, bölgedeki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. Öz, Eski Devlet Hastanesi'nin tüm bloklar yıkıldığını ve yerine 150 yataklı hastane yapılacağını açıkladı. 



Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, kentteki yatırım ve çalışmaları değerlendirdi. Öz, Eski Devlet Hastanesi'nin tüm bloklar yıkıldığını ve 150 yataklı yeni hastane inşa edileceğini söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Öz, "Eski Devlet Hastanesi'nin tüm bloklar yıkıldı. Orada ikinci basamak devlet hastanesi yapılacak. 150 yataklı hastane olacak ama kapasitesi 200'ün üzerine çıkacak bir hastane olacak. En modern tesisatlı hastane olacak.  Şuan projesi ihalesi aşamasında, bu sene inşaatlara başlanılması planlanıyor. En geç 2021 senesinde inşallah hastanemiz faaliyete geçecektir. Personeli, hemşiresi, doktoruyla, güvenlik görevlisi ile yeni bir hastane olacak. Yapılacak olan hastane 300 yataklı hastane ile birlikte ilimizde eksik olan tüm yatak kapasitesini dolduracak bir hastane olacak" açıklamasında bulundu.

Sağlıktaki yeni yatırımlar hakkında konuşan Öz, "İşitme referans merkezi olduk. Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bir kısım hastayı daha önce sevk ediyorduk. Artık bundan dolayı hasta sevk etmeyeceğiz. Eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Biz geçen sene ameliyathane hemşireliği sertifikasına başlamıştık. İl dışından hemşireler sertifika almak için gelmişlerdi. Yoğun bakım sertifikası da başladı. Yoğun bakım hemşireleri için yine il dışından hemşireler eğitim almak için gelecekler. En önemlisi çok yakın zamanda diyaliz sertifikasına başlayacağız. İl dışından doktorlar ve hemşireler diyaliz sertifikası almak için başvuracaklar. Tut diyaliz merkezini hizmete soktuk. Tut'da kalan diyaliz hastaların artık ilçe dışına çıkmasına ihtiyaç kalmadan Türkiye’deki parmak sayısı kadar azdır sayısı. Biz bu hizmetlere devam edeceğiz" dedi.


Geri Dön