01 / 05 / 2024

Batman Güney Raman'a 200 yataklı yeni hastane yapılacak!

Batman Güney Raman'a 200 yataklı yeni hastane yapılacak!

2015 Yılını değerlendiren Vali Azmi Çelik, ulaşım ağırlıklı 2 proje dışında yatırımların büyük bir bölümünün gerçekleştiğini belirtti. 200 Yataklı yeni hastane, Güney Raman çevre yolu güzergahında yapılacak.



“2 YATIRIMDA GECİKTİK”

Batman’ın 2015 yılı yatırım programının büyük bölümünün hayata geçirildiğini belirten Vali Azmi Çelik; “Şevket Başak kavşağı ile Güney Raman çevre yolu projesinde sıkıntılar yaşanmamış olsaydı, yatırımlarımızın tamamı hayata geçmiş olurdu” dedi. Yeni yılda ulaşım ağırlıklı yatırımların tamamlanacağına dikkat çeken Vali Çelik şöyle konuştu; “Güney Raman çevre yolu 900 metre yüzünden trafiğe açılamadı. Anlaşmazlığın olduğu arazi sahipleri ile defalarca görüştük. Maalesef ikna olmadılar ve bu yol güzergahı da trafiğe açılamadı. Şevket Başak kavşağında Karayolları Genel Müdürlüğü ihaleyi geç yapınca bu yatırımda da gecikme yaşandı. Eğitim yatırımlarında planladığımız yeni okulların çoğu tamamlandı.”

SPOR KOMPLEKSLERİ TAM HIZ

Güney Raman çevre yolu üzerinde kaba inşaatı bitme aşamasında olan atletizm pisti, kapalı yüzme havuzu ve 15 bin kişilik şehir stadının önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyleyen Vali Çelik; “Önümüzdeki yıl spor komplekslerin çoğu bitecek. Emekli TOKİ’lere konut sahiplerinin yerleşmesiyle o bölgeye yaklaşık 10 bin kişilik bir nüfus kayacak. Küçük bir ilçeyi andıracak o bölgenin sorunlarının çözümü için de şimdiden bir dizi çalışma içindeyiz” dedi.


200 YATAKLI HASTANE O BÖLGEYE

Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a yapımını kararlaştırdığı 200 yatak kapasiteli yeni hastane için de yer arayışlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Vali Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki yıl yeni hastanenin temelini atacağız. Şimdiden kentimizin yeni gelişen bölgesi olarak gördüğümüz Batı Raman bölgesine yeni hastane için yer arayışını sürdürüyoruz. O bölgenin de yeni bir hastaneye gereksinimi var. Ayrıca Bölge Devlet Hastanesi bitişiğindeki Kadın Doğum Hastanesindeki çalışmaların aksamaması için Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor.”


BATMAN’DA SORUN YOK

Bölgede yaşanan olaylardan yatırımcının kaygı duyduğunu ifade eden Vali Azmi Çelik; “Batman’da yatırım yapmak isteyen herkese kapımızı sonuna kadar açıyoruz. Maalesef bölgede yaşananlardan dolayı yatırımcılar kaygılı. Şehrimizle ilgili bir sorun yok. Batman Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıya her türlü kolaylığı sağladık. Şimdi hedefimiz önümüzdeki yıl 2. Organize Sanayi Bölgesi için arsa sorununu çözmektir. Batman sağlık turizmi açısından ideal bir yer. Turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesine yönelik projeler geliştirilebilir. Fakat bölgede yaşanan olaylar ister istemez yatırımcıyı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.


Batman Çağdaş



Geri Dön