28 / 04 / 2024

Adıyaman'da iş yerleri yıkılan esnaf için 36 noktada tam 700 konteyner kuruldu!

Adıyaman'da iş yerleri yıkılan esnaf için 36 noktada tam 700 konteyner kuruldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden en fazla etkilenen şehirler arasında yer alan Adıyaman'da, iş yerleri yerle bir olan esnaf, ticari faaliyetlerine 36 noktada kurulan konteyner çarşılarda devam ediyor. 



Anadolu Ajansı'nın, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin 6. ayı kapsamında afetten etkilenmiş olan şehirlerde yürütülen çalışmalar için hazırladığı, 6 Ağustos'a kadar devam edecek olan söz konusu haber dosyasının 18. kısmında Adıyaman ilinde de konteyner çarşılarda sürdürülen faaliyetler masaya yatırıldı.

Paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerde Adıyaman'da bazı iş yerleri yerle bir oldu, bazıları da ağır ve orta hasarlı şekilde kayıtlara geçti.

Yine verilen bilgilere göre, ticari hayatın normalleşmesi için atılmış olan adımlar sonucunda iş yeri yıkılan ya da zarar gören esnaf için şehirde farklı kentlerin valilik ve belediyelerince konteyner çarşılar kuruldu.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Adıyaman Valisi Osman Varol, Anadolu Ajansı muhabirine, şehir merkezinde 9, ilçelerde de 27 noktada geçici çarşı oluşturulduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada şehirde toplamda 700 işletmenin konteynerlere yerleştirildiğini kaydeden  Adıyaman Valisi Osman Varol yakın zamanda da özellikle konteyner kentlerimizin içinde etrafında ticari alan olmayan konteyner kentlerimizdeki vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla o bölgelere yaklaşık olarak 150 adet daha konteyner çarşı denilebilecek esnaf çarşılar oluşturduklarını söyledi. 

Adıyaman da iş yerleri yıkılan esnaf için 36 noktada tam 700 konteyner kuruldu!

Adıyaman Valisi Osman Varol yaptığı açıklamasında bunların da tamamlandığında vatandaşların o yaşam alanlarındaki konforlarını artıracağını söyledi.

Adıyaman Valisi Osman Varol ayrıca ticari hayatın normale dönmesi amacıyla çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay da yaptığı açıklamada kent merkezinde toplamda 9 noktada geçici iş yerlerinin oluştuğunu kaydetti.

Yine paylaşılan detaylara göre, kent merkezinde toplamda 335 işletmenin kuralarının çekilerek esnafa teslim edildiğini dile getiren Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay depremlerden sonra işletmelerin bazılarının yıkıldığını bazılarının da ağır ve orta hasar aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada bun nedenle farklı şehirlerin valilik ve belediyelerinin şehirde esnaflar için için çarşılar kurduklarını söyleyen Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay, "Her meslekten olmak şartıyla işletmeleri belirledik ve kura yoluyla da işletmeleri esnaflarımıza teslim ettik." dedi.

Esnaf Nilay Pulat da yaptığı açıklamada depremde işletmesinin ağır hasar gördüğünü daha sonra ise kurulmuş olan konteyner çarşıda işlerine devam ettiğini dile getirdi.

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!


Geri Dön