06 / 05 / 2024

Adıyaman'da toplam 706 milyon lira yatırım yapıldı!

Adıyaman'da toplam 706 milyon lira yatırım yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, bölgede 710 milyon liralık kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yaptıklarını belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da valilik önünde düzenlenen Toplu Açılış Töreninde vatandaşlara hitap etti.


Adıyamanlıların hiç bir zaman kendilerini yarı yolda bırakmadığını belirten Erdoğan, Adıyaman'da Mayıs 2015'te Nissibi Köprüsü ile beraber 710 milyon liralık kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yaptıklarını anımsattı. Erdoğan, bugün de farklı alanlarda Adıyaman'a kazandırdıkları 706 milyon lira yatırım bedeli olan hizmet ve eserlerin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.


Bakanlıkların Adıyaman'da tamamladığı projelerin bilgisini veren Erdoğan, bugün de eğitim, sağlık, spor yatırımlarının toplu açılışlarını yaptıklarını vurguladı.


Erdoğan, Adıyaman'ın artık teşvik bölgesinde sınıf atladığını belirterek, böylece Adıyaman'a yapılacak yatırımların daha da artacağını dile getirdi.


Belediyelerin Adıyaman'a kazandırdığı toplam yatırım bedelinin 107 milyon lira olduğuna işaret eden Erdoğan, bunların da açılışını bugün yaptıklarını aktardı.


Özel sektörün Adıyaman ile bu ülkenin kalkınması için ortaya koyduğu çabaları takdir ettiğini, farklı alanlarda binlerce kişiye istihdam sağlayacak 125 milyon liralık yatırım yapıldığına değinen Erdoğan, gece gündüz demeden Adıyaman için çalışanları tebrik etti.


Türkiye'nin 16 Nisan'da sandık başına gideceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu halk oylamasında anayasa değişikliğini ve onunla birlikte yeni yönetim sistemi konusunda tercih belirleyeceğiz. Uzun süredir yönetim sistemi arayışı içindeki Türkiye, tarihindeki en önemli reformlardan birini gerçekleştiriyor. Milletimizin desteğiyle inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Bugüne kadar her önemli konuda yanımızda duran, tavrını milli iradeden yana koyan Adıyaman'ın, 16 Nisan'da da farkını göstereceğine inanıyorum. Şu meydandaki coşku ve heyecan, Adıyaman'ın tercihinin şimdiden tabii ki 'evet' olduğunu gösteriyor. Bu defa Adıyaman'dan sadece 'evet' demesini değil, aynı zamanda tarihe geçecek rekor düzeyde bir oranla tercihini göstermesini bekliyoruz. Sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' demesini bekliyorum."




AA


Geri Dön