28 / 05 / 2024

Adnan Berker Yozgat'a lise yaptırıyor

Adnan Berker Yozgat'a lise yaptırıyor

Yozgat'ın Çadırardıç Beldesi'ne işadamı Adnan Berker 24 derslikli genel lise yaptıracak



Yozgat'ın Çadırardıç Beldesi'ne hayırsever işadamı Adnan Berker tarafından yaptırılacak 24 derslikli genel lisenin protokolü törenle imzalandı.

720 öğrenci kapasiteli ve 24 derslikli olacak lise binasının en geç bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. İmza törenine Vali Amir Çiçek, Çadırardıç Belediye Başkanı Yusuf Mertoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, işadamı Adnan Berker ile anne ve babası katıldı.

İmza töreni sırasında bir açıklama yapan Yozgat Valisi Çiçek, böylesine hayırlı bir iş için protokol imzalamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Yozgat'ta doğmuş fakat başka ilde ikamet edip ticari faaliyetini sürdüren Adnan Bey, doğup büyüdüğü memleketini unutmayıp babasının ismini taşıyacak okul yaptırıyor. Kendisini eğitime verdiği destekten dolayı kutluyorum. Çadırardıç Beldesi'ne yapılacak bu okulumuz sayesinde bölgenin eğitimdeki başarı seviyesinin de artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İşadamı Adnan Berker de, "Doğup büyüdüğüm beldeye Allah nasip etti böylesine hayırlı bir iş yapıyoruz. Beni en çok duygulandıran okula babam Hacı Çelebi Berker adının verileceğinin söylenmesi. Ben zaten Çadırardıç beldesini unutmadım, ihtiyaç sahibi ailelerimize belediye başkanımız aracılığı ile gerekli yardımları yapıyorum. Şimdi de çok şükür bir okul yaptırmak nasip oldu. İnşallah önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde Yozgat'a da okul yaptırırım" dedi.
Habertürk


Geri Dön